Rundtur i huset: Sovrum och kontor

Kvisten fick ni bekanta er med I DET HÄR INLÄGGET och vilken KÄRLEK ni gav! Tusen tack!

Om man väljer höger i kvisten så kommer man till hjälpkök och badrum, sen sovrummet som också är kontor, och fortsätter man runt kommer vardagsrum och sen kök. Sen är man tillbaka i kvisten. Vi rekommenderar dock att man går andra vägen, vi vill inte ha trafik i sovrummet…

Men jag kommer inte att ta rummen i ordning. Bara i den ordning jag får foton klara. Och allt är ju inte klart, och inte är det heller särskilt städat eller fokus satt på magiska detaljer. Detta är bara en rundtur i vårt hem. Det lär ju ändå ta en tid innan vänner och bekanta kan besöka oss, så vi bjuder på det här.

I sovrummet har vi inte egentligen gjort något alls, det är vårt billigaste rum kan man säga, och gott så. Det finns en plåtkamin, som tyvärr inte fastnade på bilderna. Och så ett fult plastgolv och ganska dramatiska ”kungliga” tapeter. Jag gillar dem lite, fast de är slitna. Kärleken kanske inte är lika förtjust, de åker nog ner i nåt skede. Innan såg det ut typ såhär:

Det är öppet till vardagsrum och hjälpkök så vi har tyvärr inget sovrum att stänga in oss i. Men eftersom sovrummet också måste husera mitt lilla hemmakontor så har vi delat av rummet med en massiv skänkjävel vi köpte för 30€. Den gömmer sängen lite, och gör att man ändå kan slappna av lite fast den andra är vaken och donar på i resten av huset.

Ja, garderoberna står alltid öppna för de är smällfulla. Något vi säkert behöver lösa i nåt skede. Få avstannat mitt lipödem-viktpendlande så jag vågar skala ner på kläderna, eller ordna nån annan form av garderob. De är ju jättehöga, men det är inte alldeles lätt eller smidigt att klättra på stegar för att nå kläderna. Men vi nöjer oss, det är ett jättemysigt rum ändå.

Kontoret består av mitt ståskrivbord som jag klätt in med vaxduk, de eviga sladdhärvorna (dels pga elen som fortfarande inte är helt i skick så allt är aningen temporärt), några hyllor och fina saker inklusive Frida Kahlo- samt djävulsmasker. Skänken är också smällfull med böcker, räkningar, tidningar och sånt. Och överallt grönväxter! Vilken tur att jag har ateljé vid Insidan just nu, för hit ryms INTE konstnärsmaterial!

Linnelakan, korgar, foton på mamma, moffas tavlor och mina samlade väskor av näver och läder. Det finns mycket att tycka om. Inklusive katten!

Från vardagsrummet sett ser sovrum och kontor ut såhär så det blir en liten sneak peak på nästa rum 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.