Svartvita bilder att färglägga då året vänder (inga löften)

Många skriver nyårslöften. Men jag har inte gjort något sådant i år, eller någonsin. Jag brukar istället göra en form av vision board, eller affirmationslista, med saker jag försöker visualisera fram och arbeta för. Men de listorna brukar inte uppenbara sig nödvändigtvis till nyår, utan då jag känner att listan behöver uppdateras eller omformuleras.

Nu har jag en rätt ny sådan lista på gång, och jag har dessutom skrivit ner en del tankar och önskemål och tja, mål, för nästa år både i min bullet journal (som är ny, igen, återkommer till det en annan dag) och i min nypåbörjade personliga dagbok/skrivbok. Jag har värdelös självdisciplin har jag insett, så konkreta mål och planer för ätande, motionerande eller annat så ger mig bara press och inspirerar inte alls. Istället försöker jag visualisera den jag vill vara och det liv jag vill leva, och gör mitt bästa för att ta små steg i den riktningen, utan press och stress. Det lyckas ju inte. Inte alltid, alltså. Jag är ofta stressad och pressad av mina drömmar och mål. Men jag försöker. Och jag försöker vara öm med mig själv och med livet som getts mig.

2018 var… intressant. Det var det här året som sorgen fick mig ner på knä igen. Men det var också det året jag skrev min tredje bok och gav ut den. Sorgen har gett mig massor och jag ska försöka bära med mig den på ett så hälsosamt och ömt sätt som möjligt in i 2019. Men 2019 önskar jag att för med sig konkreta steg i rätt riktning. En stabilare ekonomi, erkännande för min konst och mitt skrivande – och ekonomin och erkännandet går ju hand i hand. Men också personlig utveckling på det andliga och absolut fysiska planet. Jag vill vara friskare, starkare och komma närmare mina livsmål.

Men jag gör det utan löften. Jag gör det istället med all den motivation och inspiration jag kan uppbringa.

Må gott, och låt 2019 omfamna er varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.