Vid mitt fönster, i väntan på ett nytt år

Nu landar säkerligen de flesta i några dagar av lugn efter julhelgen. Men eftersom min kärlek återvänt till arbetet så försöker jag detsamma. Jag vill inte känna stress då året byter, utan istället planera för det bästa året 2019 kan bjuda på. Jag har inget större arbete på lut vilket gör ekonomin osäker. Men jag har en konstutställning att måla till, jag har bokföringen att ta hand om, jag har ansökningar att skriva, och drömmar att förverkliga. Det finns nog arbete. Jag ska göra mitt bästa att visualisera fram en lön också.

Men jag gör det i lugn takt. Varför köpa dyra amaryllisar före jul då man kan köpa dem för en euro efter julen, och följa deras lugna takt mot blomning under första halvan av 2019? Vi får se om jag lyckas hålla dem levande i flera år, just nu tar jag ingen press och hoppas bara få se dem bli de första blommorna för våren. De får visa vägen mot det nya året.

Jag har inte fuskat särskilt mycket med maten under julen, utan hållit mig till små portioner och tagit min mage i beakttande. Och det verkar ha fungerat. Jag har både njutit och kunnat slippa allt magont jag brukar ha. Nu njuter jag av en chiapudding med banan, som motvikt till allt som julen bjudit på.

Och på gården kryllar det av småfåglar. De fick också en julklapp, och fröblandningen har lockat nya fåglar till bordet. Jag tror det är ett femtiotal gulsparvar som hittat mig. Min inre ornitolog är tacksam och uppspelt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.