Nytt år och ny bullet journal

Nu har jag städat bort julen och mitt hem känns luftigt och alldeles nytt, än en gång. Det var roligt att städa undan då jag fick sätta alla julsakerna i fina lådor och korgar, och liksom bädda för magin då jag får ta fram dem igen kring nästa jul.

Jag har också börjat en ny bullet journal. Jag borde ha gjort mer research innan jag inskaffade min förra. Jag trodde jag valde rätt då jag valde en Moleskine, men det visade sig att det inte alls var vad jag ville ha. Så nu provar jag en stor och tung Nuuna, som i alla fall till format, papperskvalitet och pappersfärg matchar mina önskemål. Men den är ju inte alldeles lätt att bära omkring på.

Jag tror dock att jag kommer att försöka använda den också mycket i planering och till lite dagbok- och inspirationsgrejer (även om jag faktiskt inlett min första dagbok också på mååånga år). Skisser och sånt ser så fint ut i bullet journals, och Nuunans storlek passar nog bättre till det. Hittills är jag nöjd.

Här är bara lite lösryckta sidor. Jag provar mig fortfarande fram. Även om jag gärna har en jätte-enhetlig och vacker bujo så inser jag att jag också älskar scrapbooking- och skissbokskänslan. Så jag har grävt fram biljetter och småkrafs från USA-resorna, köpt gamla svartvita foton på Lundagård, och verkligen tagit tag i washi- och Tombow-användandet.

Dessutom har jag börjat leka lite med små akvareller. Tycker att de gör sig fint i bujon, och jag kunde tänka mig att sälja småsmå bilder åt andra som vill ha dem i sina bullet journals. Att börja göra klistermärken och sånt känns som överkurs, men små original vore roligt att dela med sig av.

Det känns som att året började inspirerat och motiverat (även om det sådär officiellt började med en envis huvudvärk) – och jag ska försöka ta till vara den känslan nu. Idag måste jag kika lite på årsbokföringen, men efter det ska jag försöka bita i min roman igen, som vilat några (alltför många) veckor.

2 Responses

 1. Mima
  | Svara

  Superfina sidor!

  • Soulmama
   | Svara

   Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.