Fpa smygändrar spelreglerna

posted in: byråkrati

 

Jag har fortfarande en lyckorus-baksmälla efter tisdagens bokrelease. Men Fpa lägger minsann sordin på glädjen. Är det någon annan än jag som upplever detta just nu???

 

Fpa beakttar plötsligt inte mina värmekostnader i utkomststödet! Det betyder att jag ska betala 100-200 euro i månaden (vintertid) för elvärmen och veden, alldeles utan förvarning.

 

Såhär står det på deras sida: ”Om dina hyresutgifter överstiger de gränser som anges i tabellen kan du bli ombedd att söka en förmånligare bostad. Ta kontakt med dem som erbjuder hyresbostäder i din hemkommun och ställ dig i kommunens bostadskö. När du söker en hyresbostad får du inte ange några omotiverade villkor, till exempel vad gäller bostadsområde eller bekvämligheter. Du måste också söka en hyresbostad hos de privata aktörer som erbjuder hyresbostäder. Du har i regel 3–6 månader på dig att hitta en förmånligare bostad. Tills dess beaktar FPA boendeutgifterna enligt de faktiska beloppen.”

 

Nåväl, jag vill ju inte flytta. Men om jag MÅSTE flytta så tycker man att de bett mig hitta en förmånligare bostad – OCH gett mig några månaders tid att göra det. Men de gör alltså inte som de själv skrivit. Istället ska jag mellan 22.11 (då beslutet kom, jag såg det några dagar senare) och 1.12 (då beslutet blir i kraft) ha löst min situation genom inkomster eller genom att ha hittat en förmånligare bostad. Jag tycker det är grymt orättvist att be någon flytta eller punga ut cirka 150 euro utöver alla andra utgifter inom någon vecka i december. Det är ju omöjligt!

 

Jag besvärade till Fpa men de citerade samma sak som i beslutet, att de inte ersätter värmekostnader utöver skäliga boendekostnader. Nu har jag överklagat till besvärsnämnden, men det tar i regel månader innan man får svar därifrån.

 

Man tycker detta hade varit stort i nyheterna om Fpa plötsligt tvingar (antagligen) hundratals människor att flytta eller att stå för dyra vintervärme-kostnader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.