Mysteriet med den äckliga nattlukten

Det finns ett problem i huset jag hyr som verkligen blivit ett mysterium. Varken jag, hyresvärden eller andra som varit här kan komma på vad exakt det är, eller vad man ska göra åt det.

 

 

Problemet är detta: under sommarnätter börjar det lukta illa! Ja, endast sommarnätter!

 

Jag kände av lukten redan första sommaren här, då kunde man känna den då man gick nerför trappan för att gå på toaletten på natten till exempel. Lukten kommer inte från toaletten, som ligger nedanför trappan, utan verkade komma från trappan, eller västerväggen, eller något i ”under-trappan-krypinet”. Jag har gått igenom toaletten och allt som finns under trappan (gamla målburkar och diverse sånt) men det hittas inget som luktar som den där nattlukten.

 

Nu i sommar (kanske på grund av värmen?) så har problemet blivit värre. Redan i maj kände jag lukten komma ända upp i sovrummet på natten. Och nu ett par nätter då vi av hettan tvingats sova nere i vardagsrummet på golvet så har lukten verkligen stört mig här nere.

 

Jag hittade ett par fantastiska sidor som går igenom alla typer av lukt i hus. Ni hittar dem HÄR och HÄR. Verkligen en bra checklista om man undrar ifall ens hus är sjukt. Tyvärr finns det väldigt mycket byggmaterial som avger lukt, varav det mesta tydligen är väldigt hälsovådligt. Det var ju inte roligt att läsa om. Men ”min” nattlukt är aningen sötaktig, så jag misstänker att det kan vara som jag trott en tid – att det ligger döda möss i väggarna. USCH!

 

Dock så vill jag ställa en fråga till Internet, och om någon där ute råkar vara byggmästare eller sanerare eller liknande: Vad är det som luktar efter värme, men först då det svalnar till natten? Och om det är möss, vad gör jag? Jag kan ju inte börja riva väggarna på måfå. Eller vad säger min hyresvärd? 😀

 

På listan fanns också ett snällare, sötaktigt alternativ; nämligen humlor! 😀 Hellre tror jag ju att huset är fullt av humlebon, än döda möss. Men jag vet inte. Om det ändå bara varit att jag är en råskbåga och har det skitigt i hörnen… Men städandet och röjandet verkar inte lätta på lukten. Den kommer smygande till natten ändå. Hjälp mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.