Trädgårdsuppdatering – vad annars?

Odlingslådorna på framsidan verkar bara bjuda på ogräs i år. Det är nog en kombination av den dåliga matjorden jag köpte och den hopplösa torkan. I bästa fall har regnet och mitt gödslande vänt på oddsen, men jag tvivlar på att jag ser morötter och rödbetor i år… Någon handfull jordgubbar kanske jag får i alla fall.

 

Men i växthuset kommer det bland annat tomater, chili, physalis, purjolök, spenat och massvis med köpissallat som jag planterat. Jag har varken haft ork eller pengar att satsa mer i år, och inte har jag heller tillbringat tillräckligt mycket tid i växthuset. Men jag älskar det verkligen. Ännu finns det sommardagar och sommartid att tillbringa där, och det ska jag ta tillvara så gott jag kan.

Här i nya lådan framför växthuset skulle det växa ärter och tagetes. Men fåglar verkar ha dragit upp alla ärtbörjan, så jag köpte ett par små tagetes och satte dessutom dit den vackra röda klövern. Rekommenderar varmt Garden Flora för allt i trädgårdsväg!

 

Det blommar vackert överallt på gården, även om det är helt annorlunda än tidigare år. Det är väl torkan och den tidiga sommaren som där också tvingat växterna att adaptera sig. Men flera av de blommor jag köpte ifjol till nya rabatten blommar i överflöd, och de gamla kulturväxterna kämpar som vanligt, och lika vackert som förut, bland de invasiva men också lika vackra lupinerna.

 

 

Små violer hittas på flera omöjliga ställen på gården, bland annat i stenröset kring terassen, och de är välkomna färgklickar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.