Imorse slog sommaren ner på mig

Det var otroligt varmt i maj. Och det var just det; o-troligt. Jag njöt med bara ben och armar och soleksem, men det kändes inte som sommar, sådär inuti. Det hade bara gått för snabbt och jag hann inte med.

Men imorse då jag släppte ut Klöver slog sommaren ner på mig på allvar. Det är mulet, men ganska varmt, och det var något med doften. Den riktiga sommardoften.

 

Innan jag flyttade hit planterade min hyresvärd små syrenplantor längs vägen. Äntligen blommar de trots sin litenhet. En otroligt speciell rosalila färg.

 

Det ger mig lite stress, det är redan halvvägs in i juni. Jag har inte pengar nog att planera något för sommaren, utan måste försöka ta tillvara allt vad jag kan. Som så många tidigare somrar då jag varit sjuk och utbränd. Att inte orka eller kunna leva ”fullt ut” enligt något ideal, men ändå vilja göra det bästa av det.

 

Jag älskar de gamla smörbollarna som blommar troget här. Ifjol köpte jag en nästan vit sort och planterade i nya rabatten, och nu blommar också den.

 

Vi fick en gudagåva till midsommaren, som tur är. Det blir en miniresa och övernattning på ett ställe jag länge velat till. Jag berättar mer om det efteråt. Men jag är glad att vi blivit givna något vackert att fira sommar med. Och midsommaren har aldrig varit något viktigt, aldrig har jag haft fina planer. Men nu har jag. Som med så mycket annat sedan mamma dog – det är nya traditioner som tar vid. Allt är nytt, både på gott och ont.

 

Snöbollsbusken har aldrig blommat så rikt som i år.

 

Jag försöker bara hänga med. Och jag försöker allt vad jag kan, att våga fortsätta drömma.

 

 

Jag kommer inte att delta i Karleby Pride tror jag. Det är helt enkelt orken som tryter. Men jag är glad över alla sätt de valt att minnas mamma. Texten som Leena skrev täcker två sidor i deras Pride-tidning, och Jessica Riippa ska sjunga en låt tillägnad mamma. Jag är rörd. Och jag hoppas alla som orkar går i paraden så det blir lika mäktigt som i Jakobstad 2014.

 

 PS. Vet någon vem detta är som simmar som en galning i min blomvas? Det är regnvatten i vasen, så den har ju kommit med in från såven utanför.

Den har inte ändrat på ett par dagar, men jag vet inte vad den är eller ska bli.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.