Konstsommar I: eget arbete, utställningar, panikångest

Det har varit tyst på bloggen ett tag (en av de vanligaste inledningar på sporadiska bloggares bloggar???) – och det är av både positiva och negativa orsaker. Dels har det varit mycket arbete och jag dokumenterar aktivt på Instagram, främst på förgängliga Stories, så det inte finns ork att göra längre inlägg på bloggen. Men jag förstår ju att inte alla följer med där dagligen – så nu ska jag göra några inlägg om min konstsommar!

Men dels har det också varit FÖR mycket sen vi sist hördes. TE-byrån har igen klassat mig som heltidsföretagare (trots långa utredningar etc, men jag uppfyller helt enkelt inte deras ”arbetskrav” som skulle bevisa att företaget är bisyssla), och jag har försökt satsa som en galning på konsten och de några betalande jobb jag har i sommar. Dessutom har jag behövt göra det mesta inom Jakarte inför sommarens alla utställningar och program, så det har tagit upp massor med tid och ork. All denna stress har lett till svår panikångest.

Hittills har jag bara tvingats avboka ett enda möte – men jag har inte kunnat handla i butiker (inte varje gång iaf, utan sprungit ut, eller inte ens gått in), jag har ”tagit paus” mitt i pressinfor och gömt mig på toaletten eller gått ut etc… Panikångesten har alltså tagit över min vardag och mitt arbete bland folk – så till den grad att jag nog borde söka hjälp. Men jag väntar ju bara på att jag ska få återgå till terapin då jag inte längre behöver ha mask där (vilket också ger mig panikångest).

Jag fungerar hur bra som helst då jag arbetar självmant. Duracellpupu och allt det där. Men det är då jag ska finnas för och med folk, då det liksom hänger på mig att hålla i och inte bli sjuk och inte må illa och tala som folk och kunna stå i kö och kunna betala…. som jag går sönder.

Jag väljer att vara helt öppen med detta nu. För jag är inte frisk från mina sjukdomar, min utbrändhet, och jag är inte frisk fast jag postar tio inlägg med konst om dagen på Stories, eller ser kreativ ut och i totalt flow. Jag kan vara kreativ och i flow samtidigt som min vardag rämnar och jag inte ens kan gå och köpa grädde och ägg. Det är något med balansen som är off, men hur jag ska fixa det vet jag inte. Jag behöver pengar att leva på, och jag vill inte ge bort konsten heller förstås. Jag vill inte leva MINDRE, vill inte ge upp det som ger mig så mycket.

Nåväl, det var inte nån lång utläggning jag tänkte komma med egentligen – just had to say it. Det kommer att bli några inlägg med mest bilddumpar från sommaren och tips på både utställningar och resmål. Samt skilt inlägg om ett par av de betalda och otroligt inspirerande projekt jag får arbeta med i sommar!

Själv deltar jag i två utställningar i Jakobstad just nu, samt mer på kommande!

Jakartes sommargalleri på Stadsbiblioteket i Jakobstad, fram till slutet av augusti. Temat är ”Kropp” och jag deltar med grafik.

Tre Städer-utställningen vid Tobaksmagasinet blev jag utvald till från Jakartes årsutställning, och deltar också där med en kropp kan man ju säga 🙂 Pågår till 1.8.

Sen blir det Shapes and spaces vid Tobaksmagasinet – en installationsutställning som vi på Jakarte ordnar, och jag ska för första gången delta i en utställning med ett interaktivt konstverk!

6-8.8 deltar jag i Humlefestival med en teaser av min kommande lipödemutställning. Jag är antagligen själv på plats på fredagkväll samt lördag eftermiddag.

Och sist men inte minst; 4-5.6 öppnar jag, Aja och Ida våra ateljéer på Kulturkollektivet Insidan för Konstrundan! Då kommer jag att (äntligen! för de som väntat) sälja såna verk som inte ska vidare till utställning. Jag vet flera tyckt jag ”pantat på” en del verk, men nu har ni chansen att köpa!

Och förresten! Nu under Jakobs Dagar kan ni ju ta chansen och besöka Collision Art Collective på Storgatan 18 innan de stänger för sommaren. Där finns intressant utställning samt en konstshop med bl.a. min konst och flera andras!

Här ser ni bland annat min grafik och blandteknik samt en stor beställningstavla som torde åka iväg till Borgå idag – tills vi hörs igen (då med tips om konst(iga)resmål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.