Är råmanuset till min roman klart?

Jag har sovit dåligt senaste nätterna. Dels är det så kallt så jag sover på soffan, som är obekväm. Dels föll jag på terasstrappen i Nedervetil i onsdags, och jag har fortfarande så ont i höfterna, rumpan och ryggen att det är svårt att veta hur jag ska ha min kropp. Akta er i halkan, hörni, och ha vettiga skor som gör att ni känner ert underlag!

Men det är ändå rätt så spännande att vakna idag och få ta itu med dagens arbete – nämligen att börja gå igenom manuset till min roman!

Jag arbetade igenom manuset lite häromdagen och insåg att det är dags att printa ut det och börja gå igenom det på allvar. Det är råddigt som det är med över hundra sidor text (och nej, jag har inte råd med Scrivener just nu), och det där taktila i att ha manuset i handen gör mycket. Jag vet att jag saknar ett par scener kanske, men ja, råmanuset är klart!

Det är dags att börja redigera, fylla ut, omformulera, kanske stryka (usch, det fasar jag för), och hitta de där scenerna som kan binda ihop detta till en fenomenal helhet. Jo, jag gillar min roman. Jag hoppas verkligen den kan nå fram till många, många läsare i sinom tid.

Igår påbörjade jag också en novell och satte några paragrafer till en helt annan roman som jag inte kan hålla mig ifrån att skriva ner idéer till. Jag känner av mitt författarskap på allvar nu. Det känns varmt, om än skrämmande och osäkert, speciellt ekonomiskt, långt, långt inuti i skrivarsjälen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.