Att skriva i -20 grader

Nej, jag sitter inte ute och skriver. Men mitt hem påverkas så drastiskt av yttertemperaturen att också mitt skrivande påverkas. Jag har väl kanske 17 grader här inne nu, trots att jag eldar allt vad jag hinner och kan i både öppna spisen och kökskaminen. Det betyder att jag bara kan sitta en liten stund i taget vid datorn innan fingrarna låser sig och axlarna dras upp mot öronen för att omfamna halsduken.

Men ändå sker det stora saker med min roman. Igår satt jag hela dagen och läste igenom och antecknade i mitt utprintade manus. Och nu sitter jag vid datorn och rättar, ändrar och skriver nya scener. Men faktum är att jag tycker om mitt manus, och att det så långt det nu är möjligt i det här läget, känns ganska färdigt.

Jag ska inte gå in på detaljer, måste låta allt sjunka in. Måste tänka, fundera, känna efter. Men idag kändes det som att hela året plötsligt förändrades. Min uttänkta plan i alla fall. Så vi får se vad denna söndags-aha-upplevelse medför.

Men jag kan i alla fall säga att jag gillar att jobba helg. Det är oftast lugna vibbar i världen, då andra är lediga. Och jag älskar att vara ledig på måndagar då andra ofta stressar och tvingas ta itu med allt. Jag har både skrivit, redigerat och jobbat med litet kundarbete både igår och idag, och allt i lugn takt. Det är skönt.

Jag hoppas fortfarande på mer jobb utifrån. För jag håller på att bli bankrutt med firman. Men det där vet ni. Ni tar kontakt då ni behöver mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *