Prokrastinering gällande mattor + lettering-workshop!

Sedan maj kom med otrolig värme, och min stora husrensning kom igång så har en hop med lagom smutsiga mattor legat innanför dörren. Jag har verkligen sett framemot att besöka en av de platser där man får tvätta mattor. Stå bekvämt och tvätta, doften av tallsåpa och känslan av att verkligen få skurat hemmet genom mattvätten. Nåväl, prokrastinering gällande mattor kan lugnt pågå i över tre månader. Det kan jag intyga.

 

Det har varit för varmt. Eller för upptaget med annat. Eller bara för depressivt och sorgset. Det är ju så lätt att låta bli. Jag är verkligen bra på att prokrastinera, samtidigt som jag har noll tålamod då jag kommer igång med något – då ska det vara klart helst för några veckor sedan!

 

Men idag städade jag ur Nissan. Jag säljer den för 350€ eller något vettigt bud. Hoppas någon köper. Jag satte mina baklucke-trasmattor i Opeln, så nu är jag inbodd i den. Hemmastadd i mitt fordon. Och efter det beslöt jag mig för att tvätta mattor.

 

Det gick så bra så – på en bänk nära vattenslangen, med tallsåpa och skurborste. Inte särskilt bekvämt, och inte vet jag hur rena de blev. Jag höll mig till de smala mattorna, de större mattorna får nog vänta på en bättre plats och tidpunkt. Kanske jag bara dammar av dem innan hösten. Men jag är nöjd i alla fall. Nu hoppas jag de torkar snabbt i stormen där ute, men hålls på plats och inte flyger iväg till grannen.

 

 

Men innan jag lägger mig på soffan vill jag berätta om vad jag gjorde igårkväll! Jag var på lettering-workshop med fina Sofie Björkgren-Näse – eller Fia Lotta Jansson Design!

 

Jag har inte varit på kurs, ”instängd” med en massa okända människor sedan jägarkursen (och där satt jag utanför klassrummet på grund av sociala fobin och illamåendet). Det var minsann att trotsa mina rädslor – och det gick bra! Dessutom har jag alltid tyckt att jag är värdelös på lettering, eller bokstavsillustration, och har avundsjukt beundrat Sofies konst… Så det var en utmaning – att våga prova något, lära mig något, som jag anser mig vara dålig på! Jag hatar att vara dålig på saker, men det är så viktigt att våga, och att inse att man kan lära sig något nytt varje dag!

 

 

Nu är jag väldigt inspirerad att bland annat skapa egna ritade bokstäver till mina kommande bokomslag! Tusen tack Sofie för en underbar och lärorik kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.