Bussiga Bosse-blommor från Floristgaraget

Äntligen har jag och Sandra NeumanFloristgaraget i Nykarleby gaddat ihop oss lite. Jag besökte henne på nyårsaftonen för att diskutera lite samarbeten, och det var ju knappt så man slapp till ens då hon hade så många nyårsbukettkunder. Härligt då man ser småföretagare bokstavligen blomstra!

Det är verkligen mysigt vid Floristgaraget och jag kände en varm nostalgi av doften där. Jag minns mina få, men intensiva inhoppardagar juletid vid blomsteraffären i Nedervetil, nångång då det just blivit nytt årtusende antar jag. Och så är jag svag för blommor och binderier. I ett annat liv hade jag kanske blivit florist, vem vet.

Hursomhelst har Sandra både hjärta och blommor på rätta stället och det är precis såna jag vill samarbeta med. Då hon startade Floristgaraget var hållbarhetstänk en av de viktigaste aspekterna, och hon är en hejare på att återanvända det mesta. Men något av det sorgligaste med floristbranschen är svinnblommorna – som hon mer än gärna ser till att hamnar hos kunder istället för i roskis!

Legenden Bosse Kronqvist, frid över hans minne, brukade ofta köpa så kallade svinnblommor från Floristgaraget. Han förstod värdet i deras skönhet, och oftast räckte det bra att de höll sig fina under kvällens middagsbjudning. Han torde själv ha myntat uttrycket ”Bosse-blommor”.

Sandra håller låg tröskel till att fråga efter Bosse-blommor eller en Bosse-bukett, och för de som är som jag, fattiga men skönhetstörstande, är svinnblommor ett härligt alternativ! De kanske inte håller lika länge som färskare blommor, men man kan inte hacka ner på deras skönhet för det. Kolla bara in den fina nyårsbuketten Sandra band åt mig!

Jag fick också med mig en hop med lösa nejlikor och en del grönt, och trendigaste trenden; aprikosfärgade amaryllisar att hänga i fönstret. Vilket betyder att min julklappsönskning till sist slog in!

Jag rekommenderar varmt att kontakta Sandra på Floristgaraget för alla tänkbara blomärenden, och jag hoppas innerligt att Bosse-blommor börjar gå hem så vi kan ta tillvara deras skönhet. Det är hållbart på så många plan, både för oss, för Sandra och för jorden. Puss och gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.