Träffa min nya skrivinspiration!

Jag är jätterörd av gillningarna och kommentarerna gällande mitt lilla datorstipendium! Jag tänkte att jag ska visa datorn som bara för att den existerar blivit en riktig skrivinspiration.

Jag fick alltså cirka 400€ i stipendium och jag hade kikat på laptopar i den prisklassen. Ja, ”alla andra” skaffar väl Macbook eller nån fancy Asus eller nåt, men jag var över 1000-lappen ifrån nåt sånt. Och jag behöver inte en dator som klarar en massa fotoredigering och sånt, jag ville ha nåt som var ämnat för skrivande och som var relativt lätt att plocka med sig. Det har jag aldrig haft förut. Eller tja, hade ju nog med mig en laptop då vi turnerade i USA för snart 10 år sen men den vägde minsann!

Jag hade hört att Lenovo är super för skrivande människor, att tangenterna är sköna. Och jag som inte har något tålamod alls för IT och sånt bestämde mig för att helt enkelt tro på det och inte ge mig själv stressen av att välja bland en handfull andra märken också.

Det kan väl nog hända att billiga Lenovo-datorer, som i min prisklass, inte direkt har något speciellt tangentbord. Jag märkte iaf inte mycket skillnad i butiken. MEN jag tyckte om tangenterna iaf. Det är nu vad man får för under 400€ och som ändå har bra med minne (jag utökade RAM nog) och SSD. Jag ville inte heller ha en liten 12-14-tums trots lättare vikt, utan ville ha vettig skärmstorlek, så det blev 15.6. Jag är hittills mycket nöjd med min Lenovo V130!

Om ni är intresserade och googlar den så finns det flera modeller med samma namn men olika priser. Min kostade kring 350€ och så utökade jag RAM från 4 till 12.

…Det är ändå bara det här livet och du kan lätt tas för

otacksam om du inte förstår och fångar och uppskattar

och tar dig samman, människa, helst igår och åtminstone

så fort som möjligt, ta dig samman, förstå och fånga och

uppskatta nu för det finns inget senare, det är ändå bara

det här livet så ta dig samman, människa, älska innan det

har gått alldeles förbi och aldrig kommer åter, oavsett om

de minns dig eller om du glöms, oavsett älska nu…

(Jag får inte WordPress att visa den redigeringen jag önskar av ”citaten” ifall man läser bloggen på telefon så se inte på formatet…)

Hursomhelst. Jag har skrivit massor sen jag fick den. Och visst, hittills har jag inte rört mig nånstans med den direkt, men det kommer. Jag har suttit vid bordet och i soffan och jag har tyckt om den. Jag har skrivit massor med dikter och arbetat på min roman.

Idag sydde jag också ett fodral till den så att jag ska våga ”kasta” den i väskan då det är dags. Jag kikade runt på en massa fina i läder och filt och såna som liknade gamla böcker – men bestämde mig för att inte sätta ut pengar på nåt sånt. Istället tog jag en läderbit och en bit ylletyg och handsydde ihop en ficka. Jag ska skaffa kardborreband eller nåt så fliken kan hållas fast, men i övrigt skyddar detta tillräckligt tror jag.

”Det här är mitt bästa, ser ni? Det här är jag som gör

mitt allra, allra bästa för att gå vidare utan att ni ens märker

att jag fumlat omkring ett bra tag och varit osäker på ifall

min existens är riktigt värt allt det här och ifall andra tycker

det, framförallt har jag funderat om andra tycker det…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.