BODY HISTORY MUSEUM 2023

posted in: Uncategorized

Mina konstnärliga uppdateringar samlas framförallt i portfolion, samt på sociala medier, men jag vill i alla fall sammanfatta Kroppshistoriskt museums födelse här på bloggen för de som hittar hit.

Jag erhöll min yrkeshögskoleexamen i bildkonst från Yrkeshögskolan Novia i våras, efter två år av intensiva studier. Min långa tidigare erfarenhet inom branschen gjorde att jag ändå kunde välja relativt fritt bland utbudet kurser och välja sådant som verkligen fick mig att växa.

Och jag påbörjade examensarbetet redan våren 2022, på temat kropp, som också tidigare varit mitt fokus. Det hela växte till Kroppshistoriskt museum, som nu är ett multidisciplinärt, konceptuellt projekt som behandlar kroppshistoria på ett unikt sätt. Kropp som arkiv, och som historieberättare. Som objekt och subjekt. Kroppshistoriskt museum är min kropp manifesterad, i många olika versioner och med många olika historier att berätta.

Ni kan läsa hela mitt examensarbete här: https://www.theseus.fi/handle/10024/793713;

Här följer några få exempel från examensutställningen, samt museets alternativa versioner under Kuvataiteen Valtakunta i Mänttä, samt Outsider Art Festival i Helsingfors. Mer bilder hittas under Utställningar-taben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.