Konstsommar IV: Shapes and spaces 2021

Fram till 29.8 är Jakartes grupputställning Shapes and spaces öppen vid Tobaksmagasinet. Det är första gången jag gör en interaktiv installation och det har varit nervöst. Jag är kanske mest förvånad över hur rörd jag blivit då jag sett människor interagera med verket.
Besök gärna utställningen och delta! Alla 11 verk är väldigt intressanta och jag är otroligt stolt över utställningen vi lyckats åstadkomma.

You’re the stuff I’m made of” baserar sig på den enkla premissen att varje individ är uppbyggd av en specifik grund eller ett nätverk av våra egna gener och anlag. Men tomrummet inuti stödstrukturen fylls av alla och allting vi interagerar med. Tomrummen färgas av människor vi möter, byter idéer med och älskar. Kroppen innehåller all denna information, det är en farkost som påverkas väldigt mycket av vad vi fyller den med.

Du kan delta i konstverket genom att fylla i tomrummen mellan skuggformerna med färgpennor. Välj en eller flera av färgerna. På så sätt kan alla deltagare möta varandra och mig genom denna bild av en kropp utan fördomar, gener eller en rigid struktur.

Jag kommer att använda det här koncepet på flera utställningar för att samla dessa stora kroppar fyllda med färg. De färdigt färglagda kropparna kommer att användas i senare versioner av projektet och konceptet.

Bilderna från vernissagen (som var så jävla skön och festlig!) är tagna av Julia Rahikka!

Mer fina bilder från festen finns HÄR! https://jakarte.fi/utstallningar-nayttelyt/shapes-and-spaces-2021/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.