Det handlar bara om konsten

Jag har svårt att simma mig ända fram till bloggen i dessa dagar av kreativt kaos blandat med panikångest. Jag skriver om det senare i min kolumn på ÖT.

Trots stressen och panikångesten så är det väl egentligen helt fantastiskt att jag jobbar på en så, för mig iaf, viktig konstutställning, samtidigt som jag dessutom fått ett par, betalda konstnärliga projekt denna sommarsäsong. Är dock ännu mitt i att reda ut hur man tar ett sådant projekt utan att TE-byrån bestämmer att jag plötsligt är heltidsföretagare, igen.

Vad projekten är så får ni vänta på att höra ännu en liten stund! Men jag fick dessutom ett litet stipendium – tack Svensk-Österbottniska samfundet, för att göra en kompetenshöjande resa till bl.a. Mänttä bildkonstfestival. Så sånt får ni se mer av i sommar också!

Men jag kan förstås dela lite av den senaste tidens färgglada konst från ateljén, samt från konstdemonstrationen jag på ett hörn deltog i på första maj. Det var Albert Braun som fortsatte sitt pågående projekt You’re fired och det var roligt att ta del av – och för en stund också ta över stafettpinnen.

Jakarte har också ett stort installationskonstprojekt på gång, Shapes and spaces, som blir utställning i augusti. Men vi har redan haft föreläsning med Albert, och snart blir det workshop. Så roligt att få ny inspiration och kunskap eftersom jag aldrig hade Albert som lärare i Novia då jag ju gick på filmlinjen. Åh vad jag ibland drömmer mig tillbaka till en Konstskolan i Nykaabi som jag egentligen aldrig gick på, dvs bildkonstlinjen. Menmen, vi får se om det blir bildkonstexamen i framtiden istället 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.