Stilblanderskans julgran

Här är inlägget om vår julgran. Säkert kommer det figurera gran i ett par inlägg till innan jul, sådär lagomt så ni blir trötta på den. Men herremintid vilken vacker gran vi har!

I över ett år har jag drömt om vår första, drömmiga julgran i detta, vårt första, egna hus. Som nybliven stadsbo utan skog förstod jag ju att jag hamnar att köpa en. Och vartefter hösten lidit fram med sjukdom, inkomstbortfall och ekonomiskt mörker var jag rädd att jag inte skulle ha råd med någon gran alls. Ryktena tydde på att de är hiskeligt dyra, om man vill ha en riktigt fin en.

Men så såg jag Fb-reklam om ett gäng granar i Ytteresse. Och jag fick min drömgran för ynka 25 euro, hemkörd dessutom!

Nu får ni se bilder på den endast ljusprydda granen…

… och den prydda granen!

Jag valde bort glittret i år. I alla fall än så länge. Jag har läst om gamla jultraditioner, och vill på nåt litet sätt behålla en känsla av sekelskifte i detta hus.

Så julgransprydnaderna är i stort sett alla loppade, med undantag för björnen och giraffen.

Samt de mystiska åsnorna och lite annat som hittats här i huset.

Halmprydnaderna, och så dessa broderade/vävda prydnaderna är favoriter. Något så fint med att blanda riktigt gammeldags med något retro som får hjärtat att bulta.

Doften här hemma är alldeles underbar. Om något väcker minnen och en omvälvande nostalgi så är det väl doften av gran då man tassar upp mörka morgnar och äter klementiner tills de står ut genom öronen.

Och alla tindrande ljus gör mig varm inombords. Den vackraste tiden är nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.