Jag fick ett festligt uppdrag av Nordiska ministerrådet

Det blir faktiskt en resa till, men då vi går in i september måste det väl ändå kallas höst. Och inte är det en semesterresa heller – utan ett ärofyllt jobbuppdrag kan man väl säga – och det känns så pass viktigt att jag ska trotsa pandemin. Men det ska nog gå bra att vara försiktig, jag var ju nojjig och hyperalert redan innan covid-19 🙂

7-13.9 hålls Helsinki Pride både utomhus och digitalt och 8.9, kl. 15.00-16.30 kommer Nordiska ministerrådet och Nordisk kulturkontakt ordna ett evenemang med fokus på regnbågsfamiljer där bland annat jag ska hålla tal!

Det är faktiskt så att Nordiska ministerrådet ordnar en hel turné runtom i Norden och detta nedstamp blir i Helsingfors under Pride-veckan. Det blir tal av minister Thomas Blomqvist men också av föräldrar, människor som arbetar med regnbågsfrågor och så ska jag då representera ett barn och hur det är att växa upp i en regnbågsfamilj. Jag tror det blir otroligt fint om än väldigt, väldigt, väldigt nervöst!

Evenemanget streamas och kommer att ses över hela Norden, och om ni går in på evenemangslänken så hittar ni till streamen sen!

Det här är verkligen att gå utanför min bekvämlighetszon. Jag har inte rest ensam nästan alls sedan jag insjuknade. Jag har inte rest riktigt alls på flera år. Jag har inte ätit på okända platser, inte sovit i okända sängar på väldigt, väldigt länge. Och jag har då verkligen inte hållit tal för hela regnbågs-Norden någonsin förut. Men det är dags nu. Detta gör jag för de som behöver höra min historia men också för min egen skull – och för mammas <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.