10 bra saker – för de som tycker jag gnäller!

Jag skrev för några dagar sen om lipödem. Och det är inte osökt att både tanke och handling gått åt till just den saken senaste dagarna. Och till fladdermöss förstås.

Men jag har aldrig velat att min blogg blir alldeles för negativ – trots att jag är väääldigt ärlig gällande mina sjukdomar, hur relationen till Fpa sett ut, hur sorgen ter sig etc. Det är väldigt tunga saker på gång i mitt liv, men att jag berättar om dem betyder inte att jag låter dem konsumera mig helt. (Ja, jag får ibland kommentarer om att jag ska sluta klaga och fokusera på annat än *insert det de stört sig på här*.)

Så för att folk inte ska tro att jag bara är en deppig typ som tycker synd om mig själv så kan jag ju berätta att:
1. Jag känner mig rätt frisk efter förkylning nu – trots lite kvarvarande hosta och snor om jag anstränger mig. Och jag är glad att det inte var Covid-19!
2. Dagens ventipress-terapi vid HVC gick bra och kändes bra och ifall behandlingen funkar får jag remiss vidare till lymfspecialist.
3. Jag har målat lite i nya huset igen idag – framsteg.
4. Jag har ont i magmusklerna efter gårdagens 15-minuterlånga träningspass på vardagsrumsgolvet – skönt!
5. Det regnar! Växterna dricker, jag andas, och rosorna är mer rosa, och lupinerna alldeles blå i kvällsljuset.
6. Jag har snart avslutat tre hela manus hittills i år! En roman och två diktsamlingar! Och inte så att jag påbörjat alla i år, men det är ju avslutningen som är viktigast 😉 Ska redigera lite i denna andra diktsamling och sen får den väl följa sina syskon ut i världen mot förlag som förhoppningsvis vill ha.
7. Jag har snart tvättat igenom de otaliga bykhögar som samlats av mig själv, älskling, diverse samlingar under åratal i detta hus och så alla textiler från nya huset som ska sparas och tas tillvara. Ni anar inte… Mycket har burit sådan lukt att jag fått tvätta upp till tre gånger. Så vi pratar MÅNGA maskiner. Åh, snart så!
8. Jag gick på loppis idag. Köpte inte mycket, nån bänkdyna till nya huset typ för ett par euro – men loppis är <3. Men ja, jag köper mat på kredit nu – totalt pank förutom småpengar i sparbössan – så jag övar på att bara tycka saker ser fina ut.
9. Trots mitt ogillande av min kropp just nu så tog jag självporträtt igår. Det var längesen sist, och de har ju alltid varit viktiga för mig! Även om jag gått upp i vikt var det viktigt för mig att dokumentera hur jag ser ut nu då jag aktivt kör igång resa mot ett friskare jag, och…
10. Jag ser ju helt fabulous ut 😀

3 Responses

 1. A
  | Svara

  Om du har en ”kärlek” och ni har hus ihop så varför kan inte han hjälpa till med matpengar?

  • Soulmama
   | Svara

   Tja, jag hade inte tänkt att jag behöver försvara hans ekonomiska situation heller. Men vi har inte hus ihop, han har köpt hus. Jag lever på existensminimum och han är permitterad…

  • Soulmama
   | Svara

   Och han har hjälpt. Hur länge som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.