Jag är Jakartes nya ordförande!

posted in: ateljé, jakarte, konst, kultur

I vintras redan blev jag ombedd att ställa upp i styrelsen för bildkonstföreningen Jakarte i Jakobstad. Lite yngre folk ville de ha. Jag sade ja, men lade mig inte desto mer in i vad det kunde innebära. Jag tänkte ju inte att jag som helt ny styrelsemedlem kunde tänkas bära så mycket ansvar.

Årsmötet sköts upp pga rådande omständigheter men i maj valdes jag in. Nå, det var en turbulent start då nästan alla av oss var nya och vi var oförberedda på att strukturera en styrelse från grunden. Det har varit minst sagt dramatiskt för mig att gå in i socialt engagemang efter år av utbrändhet och vila till styrelsejobb, i en aktiv om än ganska liten förening.

Nå, på mötet igår fick vi rätat ut de flesta frågetecknen och jag valdes till ordförande!

Jag är överväldigad, skraj, men nog väldigt hoppfull och glad också. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta med Jakartes fina verksamhet och förhoppningsvis få mer med unga människor så att vi kan ha ett bredar utbyte medlemmar emellan. Jag har ett fint gäng med mig så jag får lita på att vi drar tillsammans ett riktigt konstlass!

För de som kanske undrar vad Jakarte är så kan jag berätta att det är en bildkonstförening för både professionella och hobbykonstnärer. Vi ordnar kurser som är gratis för våra medlemmar, i höst borde det bli åtminstone en grafikkurs som jag ser framemot! Vi ordnar också minst två konstutställningar per år – sommargalleriet som hålls redan juli och augusti i Stadsbiblioteket i Jakobstad, där alla får vara med, och årsutställningen i Tobaksmagasinet i december som oftast har varit jurybedömd.

Medlemsavgiften är endast 15€/år (10€ för studerande) och då får man dessutom 15% rabatt på konstnärsmaterial vid Glasservice Lund.

Om du vill vara med ska du komma ihåg att betala så fort som möjligt så kan du delta redan i sommarens utställning (inlämning är 1.7)!

Bankkontonummer IBAN: FI84 3131 3001 1714 53 /Bildkonstföreningen Jakarte r.f.
Bankens BIC-kod: HANDFIHH

Skriv in ditt namn och ”medlemsavgift 2020”. Om du är ny medlem ska du meddela dina kontaktuppgifter till jakarte.jakobstad@gmail.com!

Vi har också ett helt underbart utrymme i Tobaksmagasinet där vi håller kurser, temakvällar och öppen ateljé vissa kvällar under höst och vår. Där hoppas jag vi får igång fin gemenskap, skapande, diskussioner och kreativ samvaro!

Kom gärna med idéer vad du önskar från föreningen och hoppas du kommer med som medlem! Då jag sett igenom medlemslistan så känner jag nästan ingen – var är mina bekanta och jämnåriga konstnärer? 🙂

2 Responses

 1. Johanna E
  | Svara

  Åh men vad kul och grattis!

  • Soulmama
   | Svara

   Tack 🙂 Kom med, vetja! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.