Blommor, mommo, sniglar

Vad har jag att komma med? Jag önskar jag vore redo att dela poesi och tavlor och renoveringsframgångar. Men det är inte ännu, även om allt sådant också är på gång.

Mest fascinerande är ändå trädgården. Tacka vet jag tidigare ägaren som sått och planterat så många blommor och så mycket sådant som jag älskar. Pioner, rosor och alla dessa ängsblommor. Varje dag något nytt! Alltså verkligen varje dag! Just idag var det flera nya blommor.

Den mest magiska var kungsängsliljan! Jag har målat sådana, men faktiskt aldrig sett dem på riktigt. Och en liten ensam bockar sig vid uthuset nu!

Sniglarna hade bråttomt efter lilla regnskuren häromdagen. Så bråttomt att de helt sonika körde över varann. Sen var jag tyvärr tvungen att plocka bort dem, ingen i grannskapet vill att de äter upp planteringarna.

Och idag träffade vi äntligen mommo! Det är över halvåret sen sist, och det behövdes. Hon rullades ut och vi tittade i mammas gamla fotoalbum, med riktigt gamla, små svartvita foton.
Mommo är minnessjuk, men dessa riktigt gamla ansikten kände hon nog igen. Så fint att det blev så, och så fint att hon också verkade känna oss och vara så glada att vi kom.

Imorgon hörni blir det bakluckeloppis vid Anahand som flyttat till Matkahuoltos gamla lokaler vid busstationen i Jakobstad! Min röda folka är full av märkesskor, plussizekläder och retrogrejs! Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.