Sketchbook tour (aka ”skåd va ja ha riita!”)

Det finns massvis med otroliga sketchbook tours på YouTube. Såna man får extrem prestationsångest av. Många konstnärer och illustratörer som lever på Patreon-stöd till exempel så har förståeligt nog skissböcker som ska se perfekta ut för att sälja sitt innehåll och tutorials.

Visst, en sån vill jag också ha. Där varje uppslag är perfekt övervägt, färgerna (som nuförtiden är mest gouache, vilket jag har inte haft råd att prova…) liksom strålar ut från sidan och bilderna är som färdiga konstverk.

Men så ser inte mina skissböcker ut. Jag söker fortfarande. Min talang har många brister, och det är mycket jag inte är särskilt bra på. Speciellt inte i ett skisstadie. Då man ÖVAR.

Ändå tänkte jag visa lite nu. För jag har genom alla år haft olika skissböcker och aldrig använt dem genomgående för en period, och det är samma rådd som med anteckningsböckerna… Men nu har jag nästan fyllt en skissbok på ett år. Och då hade jag slarvat bort hela boken i över ett halvår 😀

Jag köpte den i början av förra året och det finns några ansiktsövningar etc från den tiden. Sedan slarvade jag bort boken (den var under datormusen hela tiden…).

Nu denna vinter har jag övat på många olika saker. Mest lekt med olika doodles, och mycket kropp förstås! Jag ritar av andras stilar för att känna på etc, och låter mig själv verkligen LEKA och ÖVA och SÖKA det som kanske är jag. (Längst ner kommer en lista på inspiration jag haft).

www.instagram.com/hannoia
www.instagram.com/weronikamarianna
www.instagram.com/dead.moth
https://www.youtube.com/user/creationsceecee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.