Min tredje skörd keramik

posted in: design, hantverk, keramik, konst

Jag går ju tyvärr inte keramikkurs hos Monica i vår, det fanns inte tid eller pengar till det. Men jag hade en del på hälft sedan hösten. En hop med saker som inte hunnit brännas innan julen, och en sak som ännu skulle glaseras och brännas igen.

Så förra torsdagen då nya keramiker var på kurs dök jag in och gästspelade. Hämtade hem mina några saker, och glaserade den allra sista; en vas/ett krus av något slag. Så en resa till blir det att hämta hem den (jag har fått veta att den är bränd och klar nog!), och i vår blir det också utställning vid Kronoby Folkhögskola.

Av någon orsak tycker jag att första gänget fat var finast. Jag vet inte om jag kom bäst överens med just de glasyrerna eller om jag bara hade mer tålamod i början 😉

Nu hade jag experimenterat att blanda ut det gröna med vinrött och blått. Antagligen är det ju fel på chauffören i det här fallet, men de blev lite väl flammiga för min smak. Men å andra sidan finns här också mina första drejade verk, och ja, det är ju inte helt lätt och ytan var kanske inte så jämn den heller.

Hursomhelst är det en underbar konstform och jag kommer garanterat att ha dessa skålar och torkställningen för bestick i användningen. Tvålkopparna blev som de blev, men säkert kommer också de i användning. Det är så värdefullt då det är eget hantverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.