Fem favoriter just nu

Hej hallå, jag kan väl inte kalla mig en bloggare om jag aldrig gör listor eller liksom häller favoritströssel över blogosfären med glimten i ögat och carpe diem-sloganer på rosa plakat?

Skämt åsido. Jag behöver väl själv påminnas om det goda i livet och allt det där. Så här kommer en list på fem favoriter just nu.

 1. Sömn
  Ja, för första gången på flera år får jag faktiskt helt okej nätter. Inte varje natt, men ibland. Jag vet att hjärnan och kroppen törstat efter detta.
  Men det är svårt att förstå för någon som aldrig varit utmattningssjuk varför jag ändå är så trött. För faktum är att fast jag sover bättre nu ibland så har jag ännu inte känt mig utvilad. Inte på många år. Jag gäspar och är sjukt trött hela dagarna, varje dag. Jag förstår som sagt att glädjas åt den djupa sömnen ändå, för den gör nog säkert underverk. Men psykiskt blir det ändå tungt att aldrig få den där tillfredsställande känslan av att vara utvilad. Jag hoppas komma dit en vacker dag!
 2. Peter Sandelin
  Jag kom ju tillbaks till läsningen ganska hårt i höstas, men jag har lite tappat det igen. Det får jag väl skylla på renoveringen. Jag är helt enkelt slutkörd och sitter bara och ugglar framför YouTube då jag försöker slappna av. Men jag har ju hittat fina gamla böcker i huset och igår tog jag med mig Peter Sandelin – hemma i universum, och sträckläste. Orörd nästan, sedan 1962, för den var inte ens färdigt uppsprättad. Och vilken underbart flummig poesi! Så nu är jag påväg till Åldringsvännerna för att leta upp fler av hans böcker.
 3. Min te-renässans
  Jag har knappt druckit te på flera år. Eller jo, jag har druckit pepparmyntste, med ingefära och honung, ibland. Men sällan något mer, och överlag just det – sällan. Mycket av det beror på mina svåra fobier jag fick efter att jag blev utmattningssjuk. Häftiga teer innehåller ofta sånt som jag inte känner till och därför är rädd för, eller t.ex. nässlor som jag definitivt inte sätter i mig.
  Men nu har jag börjat dricka te varje kväll. Sådana som jag vågar mig på, och lite mer osäkra sådana då jag har sällskap. Så mysigt, så gott.
 4. Linnet och yllet
  Det här är inget nytt, och kanske lite tråkigt att ta upp på listan. Men jag har en massa kläder till försäljning just nu på diverse loppissidor och i vårt loppissförråd. Jag har förnyat. Och det är för att jag ju gått upp i vikt (förbannat det där att sluta röka och sköldkörtelbråk) och har tvingats förnya lite – men också för att jag glädjande nog hittat bl.a. linne- och ylleplagg på loppisar, som verkligen är den stilen jag vill gå mer mot. Så även om min kärlek till naturmaterial inte är ny, så är en del av min garderob det 😉
 5. LCHF-semlor med morot, ost och solroskärnor
  Eller helt enkelt återgången till striktare matvanor. Jag började fuska med socker och kolhydrater (gick liksom med på glutenfria kakor etc…). Jag säger fuska, inte för att klanka ner på andra som äter sånt, utan för min egen skull. Jag mår åt helvete då jag äter socker (värk!!!) och kolhydrater (viktökning och värk!). Så nu är jag tillbaka på den strikta linjen, som ändå innehåller massor med god mat – som jag mår bra av! Jag hoppas på mindre värk och då också större möjlighet till motion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.