Snart i en tv nära dig!

Min relation till media (för en sån har man väl?) har fluktuerat mycket genom åren. Jag var en riktig Hollywood-nörd som barn. Sen medverkade jag i en hel del media i och med vår regnbågsfamiljs antågande i världen, och så jobbade jag ju som journalist, och studerade film- och tv-produktion.

Men faktum är att jag varit ganska långt borta från mainstream media de senaste åren. Medverkat mest i samband med mina böckers utgivning etc. Nu verkar det dock som att jag återvänder till media, på fler sätt än ett.

Jag är i år kolumnist på ÖT och hoppas mina texter kan väcka tankar hos läsarna. En syntes för några veckor sen, och i dagarna kommer en till (en viktig om Fpa!). Jag syns också i Horisont, och tidningen Martha. Små skrivjobb som jag uppskattar otroligt, det är som terapi i min sjukskrivning att ibland få ut något på papper.

Men nu kommer jag dessutom att synas i tv! Närbild på Yle gör ett avsnitt om diverse regnbågsrelaterat, och jag finns i ett litet inslag om hur det var att växa upp i en regnbågsfamilj. Det sänds om ett par veckor och jag meddelar nog närmare.

Jag kommer antagligen också att skriva en längre text om just min uppväxt, för inspelningen väckte många minnen och tankar, men allt ryms såklart inte med i ett litet inslag.

På många sätt är jag fortfarande mycket kritisk till hur mainstream media ser ut idag. Men om jag kan bidra med något får jag väl vara tacksam. Om jag blir hörd, jag som inte riktigt vill passa in i lådor.

På tal om lådor är denna dagen inte alls lika flashig som inspelningsdagen. Kanske mitt tv-städade hem väckte en önskan i mig. För nu frostar jag av frysen och städar kylskåpet. Det hade börjat gå dåligt, och jag inser att jag kanske är bidragande orsak.

Det blev nästan ett nyårslöfte nu; att behandla kyl, frys och mat med mer respekt! Jag är verkligen dålig på att ta hand om vissa områden i mitt hem, trots att jag egentligen fungerar mycket bättre i ett välstädat hem. Utbrändheten är ju en faktor, men det ligger nog i min personlighet också att inte orka med all form av städning. Men ett löfte till mig själv är att försöka lite mer.

Kaffe i finaste koppen (från Miljögården, men loppisfyndad, och nästan identisk till de jag planerat göra på keramikkursen men aldrig hann med) och sen fortsätter kylfrys-projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.