Tapetångning och detaljbeskådan i nya huset

Det går långsammare i huset nu, vilket ju är okej. Jag är totalt slutkörd och man vill hinna känna in julen dessutom.

Jag har en hel del kvar som borde säljas bort; vintagekläder, lite möbler och en del prydnadsföremål etc. Men mitt lilla loppisförråd står kvar ännu ifall nån känner sig manad de dagar jag är där.

Största projektet i huset är ett nytt badrum. Det var vi tvungna att ta itu med pga en påbörjad fuktskada. Nu då allt är nerrivet ser det inte så farligt ut, men ett helt nytt badrum ska byggas upp och det går utanför vår expertis.

Jag ska dock hålla mig till min ”expertis”. Nämligen att riva tapeter (med hjälp av målarskrapa och en ångmaskin) och sedan också måla vardagsrum, kök, kvist och hjälpkök. Huh. Här poserar jag i en vindsfyndad Lacoste-tröja! Retrokärlek.

Men mellan tapetremsorna går jag mest på vinden och kikar på vackra detaljer. Som dessa stiliga porträtt i vackra ramar. Men det är ju inte alla som vill ha okända människor på väggarna 😉 Jag är dock en av dem som inte har något emot det, ifall de känns trevliga.

Makabra detaljer hittades också. Som denna docka som dök upp häromdagen.

Gamla ägarinnan var också sömmerska, därav det oändliga antalet klädesplagg, skopar och hattar. Men också tyger, knappar och diverse annat i syväg. Mycket har jag sålt bort, men förstås inte sånt som är endera skitsnyggt eller bra att ha.

Det känns ändå tryggt att landa i ett hus där det funnits skapande på många olika plan, och en kärlek för konst och estetik. Det passar mig ypperligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *