Min andra skörd keramik

Torsdagarna i höst har nog varit tunga, med terapi och keramikkurs. Men ack så givande ändå, och kanske helt bra att komprimera mina terapiformer till en och samma dag. Energiutgifterna samlade.

Igår fick jag i alla fall hem min andra skörd från keramikkursen. (Första skörden HÄR!) Ett nytt gäng föremål var glaserade och klara. En liten skörd till borde hinnas innan jul, men det är bara ett par krus som ännu ska brännas och glaseras.

Glaserandet blev nog det som känns mest osäkert och som en överraskning varje gång. Första gången blev resultatet jättebra. Men nu andra gången är jag inte lika nöjd – flera av föremålen har lite för tunn och flammig glasyr enligt min ursprungsplan. Men det vet ju ingen annan än jag.

Mest är det ju dessa små fat och skålar. Inte sådär superanvändbara, men så bra övning i hantering och i glasering. Och ja, visst blir de fina med smycken, tvålar, godis etc.

Mest nöjd är jag väl ändå med mina små söta björnar och så denna kvinnobyst. Vi har inte alls egentligen sysslat med skulptur, men jag ville göra en sån här så det inte bara blev fatkavling, och kaosdrejning.

Min keramikgran torde ni se mer av i ett kommande, lite juligare, inlägg. Jag älskar ju bruksföremål, men inser att jag nog skapat mest ögongodis. Och det är väl okej. Här nere syns typ en hel del av båda skördar. Det har blivit en hel del… Jag älskar verkligen färgkombinationerna och skulle vilja fortsätta experimentera med glasyrer och föremål. Men det blir tids- och pengakostsamt med keramikhobby, så vi får se hur det blir med vårterminen.

I korthet dock: jag älskar det.

2 Responses

 1. Mima
  | Svara

  Wow så fina föremål! Det där verkar ju vara din grej 🙂 synd ifall du måste sluta pga kostnadsfråga 🙄 själv skulle jag också va intresserad att gå keramikkurs nån gång.

  • Soulmama
   | Svara

   Tack <3 Jag vet inte vad min grej är, jag gör ju all slags konst. Men keramiken låter mig minsann arbeta på tålamodet. Jag gillar lite snabbare ryck 😛 Men visst blir det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.