Poesi om makt (det där tunga ordet)

Ja, jag vet att jag redan släppt en teaser om vårt zine SIIN. Ni kan kika lite på bilder HÄR.

Men bloggen ligger lite nere på grund av att det händer så mycket annat i livet som jag berättar om sen då jag är redo. Så på grund av bloggtorka och på grund av att jag så gärna vill se er vid After Eight imorgonkväll blev det en till reklamblogg om poesikvällen där!

Den börjar kl. 19 och heter alltså Poesi om makt. Det blir väl poesi om annat vid andra tillfällen.

Först skrämde temat mig. ”Makt”. Det ordet är tungt och svårt för mig. Jag associerar mest till negativt maktspel. Fpa och sånt. Men jag insåg att det finns flera olika former av makt.

Ja, jag har skrivit en ”rolig” dikt om Fpa. Men jag har också försökt dyka in i en positivare mening av ordet. Makt, power, styrka.

Och åsnebryggan är ju ordens makt. Konstens makt. Just den där som liksom tar över oss och bara vill skapa just det som måste skapas. Så föddes också SIIN (mycket dold smygreklam igen) – som ett uttryck i kontrast till det där pretentiösa måstasjobbet som också kreatörer hamnar att hänge sig åt för att tjäna levebrödet. I SIIN är vi dock fria.

Kom och hämta ditt ex imorgon!

Och ja, det finns också andra böcker och andra små konstzines jag gjort själv till salu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.