Se det här programmet!

posted in: byråkrati, hälsa, kropp

Tidigare i veckan kom Spotlight-avsnittet om Diagnos Duktig. Mycket sevärt! Jag hoppas vi snart kan ändra både samhällssystemet för att minska detta problem, men också förbättra vård och stöd om man ändå blir sjuk.

HÄR ser ni programmet!

Det verkar ju som att jag har CFS/ME (kroniskt trötthetssyndrom) vilket är lite annorlunda än ”vanlig” utmattning. Orsaken till att vi tror att det är det jag har är det att jag varit utmattad i så många år nu. Men också det att sjukdomen kom så plötsligt.

Visst, jag var stressad innan. Men jag har definitivt varit mer stressad efter jag blev sjuk. Så jag har nu svårt att tro att det ”bara” var något som samlades och till sist kokade över. Jag blev sjuk inom loppet av en vecka ungefär. Från fungerande till sängliggande. Det tyder på CFS.

Men oavsett om man utmattas av systemet, eller en infektion eller annan mystisk orsak, eller en kombination av allt så borde vi accepteras och hjälpas. Inte feldiagnosticeras för att det råkar passa dagens svartvita paragrafer.

Se programmet och så pratar vi mer om detta en annan dag. Jag ska iväg på terapi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.