LitteraTur och Retur – ett jättefint litterärt handslag

posted in: kultur, litteratur, poesi, skriva

Det var minsann en spännande söndagmorgon för mig igår. Att stiga upp klockan 5 och dessutom våga sig iväg på möjligtvis hala vägar ända till Vasa för en heldag med litterär betoning… ja, mer en en handfull spänning för en utmattningssjuk kvinna.

Men det var det värt! Jag är så ledsen att sex år gått år till mitt sjukande, och även om jag nu ska vara ledig och återhämta mig så ville jag faktiskt inte missa LitteraTur och Retur på Ritz. Det är alltså ett litterärt handslag mellan Österbotten och Västerbotten och detta år kom västerbottningarna till oss!

Jag orkade vara med största delen av dagen och fick ta del av jättefina samtal författare emellan. Dessutom fick jag sälja lite kort och nån bok, dela ut omtyckta klistermärken, och förstås pratas vid med mer eller mindre bekanta författarkollegor.

En av höjdpunkterna som fortsätter ännu är att jag fick Gräset är mörkare på andra sidan av Kaj Korkea-aho. Det är ju inte hans färskaste roman, men hans böcker var slutsålda på bokhandeln Gros’ bord, så han var vänlig nog att byta ett av sina egna ex mot min diktsamling. Och den är minsann en spännande bladvändare, samtidigt som jag redan skrattat högt ett flertal gånger vilket är välkommet!

Jag ser också framemot att läsa nya böcker av bland annat Karin Smirnoff, Maria Turtschaninoff och Hannele Mikaela Taivassalo efter gårdagens intressanta diskussioner! Och förstås Ellen Strömbergs Klåda bara den kommer ut här i dagarna!

The Heartbeat Band spelade, och de är så bra! Rosanna Fellman uppträdde med dikter ur Strömsöborna! Allt var överväldigande och aningen svårhanterligt för en trött Soulmama, men jag är så nöjd över dagen ändå.

Man går inte på plus ekonomiskt alltid med såna där utflykter, och inte heller kroppsligt. Men själsligt!

På vägen hem höll jag på att somna, men tog en kaffe i Oravais och åkte ut till hamnen och njöt friskluft och solnedgång innan jag körde resten av vägen. Regnbågar både påväg till Vasa och ifrån var gårdagens körmelodi – inte illa!

Tusen tack alla kunder och alla som deltog i samtalen så jag fick berikat min litterära ådra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.