Grannars godhet & lite ovälkommet överflöd

Rubriken är ju lite missvisande, eftersom godheten kom från grannar som faktiskt flyttat bort nyligen (och det ovälkomna överflödet berättar jag mer om senare i texten). Men tänk att godheten kan räcka till ändå. Jag är så otroligt tacksam över blombuketten och påsen med ägg, bär och grönsaker. Till och med Jöuss-odlade vindruvor fick jag!

Jag vet inte vad jag gjort för gott i världen för att förtjäna detta! Och det ser så vackert ut att jag nästan inte vill äta det. Jag vill bara ha denna ögonfröjd på bordet. Kunna sluka i mig med blicken och sucka djupt av njutning.

Hihi, såklart ska jag äta godsakerna ändå. Skönheten i dem finns ju just i det förgängliga. Att de ska ätas, och sen inte finnas mer, annat än som näring i mig.
Redan igår åt jag nog tomater, vindruvor och havtornsbär. Och jag ska hitta på nåt fint åt kärleken som söndagsmiddag tror jag.

Det har ju varit lite sparsamt med min egen skörd. Gurkor är inlagda, och ett par tomater smakade. Ännu växer nog några tomater, gurkor och en hel massa basilika. Men i övrigt är det ganska fattigt på odlingsfronten. Så jag är tacksam över att få delar av andras!

Överflöd finns det också på gräsmattan. Ett ovälkommet överflöd av flugsvamp. De är vackra, men då de nu är över 35 stycken känner jag mig lite omringad. Men det kommer väl snö och så får man se nästa år om man måste ta itu med mycelet på nåt sätt.

Jag har stressat också senaste dagarna. För att få klart halvfärdiga projekt och kunna ta sjukledigt med gott samvete. Det är kanske inte så man ska påbörja sin återhämtning… Men jag får inte ro innan jag är så att säga skuldfri på jobbfronten. Och snart är jag. Snart är jag ledig på riktigt.

Igår jobbade jag så hårt så jag bakade LCHF-fastlagsbullar på kvällen. De blev minimala på grund av de små muffinsformarna, men goda för det. Vardagslyx.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.