Gåvor, trots allt <3

Och jag skriver ”trots allt” för den här dagen har minsann bjudit på motgångar. Men trots det har så många gåvor kommit till mig. Det är väl på tiden att jag delar något positivt om då jag lyckats hålla mig positiv?

Jag hade sett framemot en kopp kaffe vid Torgare, och sen ett besök vid Kronoby Blom och Present där ett presentkort väntade mig. Jag klädde mig snofsigare än pyjamasoutiften jag kört med här hemma senaste dagarna. Kände mig somrig och uppåt för en gångs skull trots tröttheten som aldrig verkar gå över. Men då jag skulle åka iväg insåg jag att jag hade punktering på mitt bakdäck.

Jag kunde ha börjat gråta genast. Mina dammar brister lätt. Men jag gjorde inte det. Ja, jag visste att jag inte har råd med ett däck. Inte ens ett begagnat däck för 40 euro. För de enda 40 eurona som man kanske kan tänka sig att jag har måste jag sätta på en wc-stols sits imorgon, för min sprack häromdagen och är vass och obekväm.

Men jag tänkte, tvingade mig själv att tänka, att det ordnar sig. Jag hade nog ett reservdäck i bakluckan som ändå borde ta mig framåt närmaste dagarna. Men jag hade alldeles för ont överallt för att ens tänka på att försöka bända loss det trasiga däcket och byta. Som tur var ställde grannen upp! Tacksamt!

Så jag åkte iväg på min kaffekopp ändå. Satte ut lite krokar här och där på Internet i jakten på ett däck, ett byte, eller försäljning så jag skulle få pengar till ett däck. Torgare är så vackert, och man kan köpa kaffe, glass och sånt varje tisdag, onsdag och torsdag mellan 12 och 16. En en-euros-kaffe var precis vad jag hade råd med och behövde.

Sen blev det blomsterhandeln. Jag vann en tävling som Kronoby Bostäder ordnat och hade ett 60 euros presentkort att hämta! Vilken lyx att kunna handla vid en blomsterhandel trots fattigdomen just nu! Jag valde en stor ampel som nu hänger vid dörren, en liten blombukett bara för att, samt tvättättika gjord i Nedervetil, och en helt ren och naturlig tvål gjord i Sverige. Dessutom lämnade några euro för framtida blomönskemål! Tacksamt och lyxigt och underbart!

Sen handlade jag mat och kom hem. Nu har jag överlagt med min fina morbror Pelle och imorgon fixar han ”nya” däck åt mig.

Jag är så stolt över mig själv för att jag idag kunnat bekämpa PMDS och utmattning någorlunda. Det händer inte varje dag att jag får punktering och spiller saltgurkslag över hela mig (bland annat) utan att gråta och oroa mig över t.ex. ekonomin. Jag antar att mitt lugn och min tacksamhet hjälpte till att ge mig fler gåvor dessutom.

Jag har också sålt en poster via min webshop, fått lite förfrågningar, och lyckats övertala en stipendiefond i Sverige att tillåta ansökningar från Finland också. Flyt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.