Bara na grannlåt – juniblommor deluxe

posted in: blommor, natur, odling, trädgård

Något av det bästa jag vet med att bo här (jaa, just här, därifrån Fpa tycker jag ska flytta innan juli…), är att det är en gammal trädgård med en massa numera nästintill vilda blommor. Och äkta vilda blommor också förstås. Visst har jag planterat lite, och hyresvärden innan mig. Men mycket är sånt som funnits redan tidigare och som får fortsätta finnas i dedär rabatterna jag aldrig rör. Där lupiner tar över, men ändå bereder små andningshål för dessa gamla växter.

Och varje år upptäcker jag något nytt. Gömda skatter i grönskan.

I år tycker jag alla syrener fullkomligt dignar av blomklasar. I Jakobstad såg jag en syren där man inte ens såg blad, det var bara blommor. Men hos mig är syrenerna ännu ganska små och jag stal istället en bukett av kärlekens syrenbuskar.

Jag är ledsen att getingarna stör mig så pass mycket att jag ogärna bara strosar runt i trädgården och njuter. Men jag försöker korta stunder. Andas lugnt.

2 Responses

 1. Eva wilson
  | Svara

  Varför vill fpa du ska flytta, får man inte bo var man vill? Kanske bättre med kvällsrundor, getingar e väl inte på gång då😊

  • Soulmama
   | Svara

   Tja, nog får jag bo kvar. Men de kommer att sluta betala mina värmekostnader för att de anser att de går över ”skäliga” kostnader. Jag har skickat en lång ramsa och uträkning åt dem om hur lite jag går ”över”… Och de har betalat i fem år utan att klaga 😀 Så det stör ju lite. Det blir dyrt på vintern, men i jämförelse med lägenheter är detta ändå billigt! Det blir nog jobbigt i vinter om de inte betalar, men jag måste ta den kampen då den kommer… Jag älskar verkligen att bo här och kommer inte att flytta mitt i en utmattning. Hur täcks de ens begära det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *