Soulmamas örtiga spenatplättar (LCHF, glutenfria)

posted in: mat, odling, recept, trädgård

Jag har haft ett par otroligt fina sommardagar. En paus från allt det jobbiga. Trädgårdsarbete. Det första doppet! Den första lösglassen! Den första rabarbersylten (med vanilj och kanel och kardemumma)! Det ska komma inlägg med somriga blombilder och kroppspositivitet och sånt som säkert är sköna mellanlandningar i stressen, både den jag skriver om, och den ni upplever. Men nu måste jag bara inflika ett ytterst fint recept jag födde fram igår.

Jag har odlat spenat för första gången. Jag har inte ätit spenat sedan jag blev sjuk och fick fobi och känslig mage. Jag åt förr spenatplättar, då för längesen, de där köpisplättarna. Och jag tyckte om dem. Så igår då jag stod med en näve egenodlad, färsk spenat och inte ville äta den rå så var det bara att komponera ett fungerande spenatplättsrecept. Jag lyckades – både jag och kärleken gav fullt godkänt!

Soulmamas örtiga spenatplättar (ca 6 små plättar, öka på receptet efter behov)

Ca 1dl färsk spenat (noggrannt sköljd och finhackad)
2 ägg
½ burk grynost, ca 0,5dl
En bukett finhackade, färska örter (jag hade persilja och basilika)
Ca 1msk kokosmjöl
Ca 2msk mandelmjöl
Salt, vitpeppar

Vispa ihop och stek i rikligt med smör. Njut med lingonsylt, förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.