Fy på skatorna, men heja mig!

Jag har antytt på Instagram bland annat att det kommer att komma ett argt inlägg om min fysioterapi. Men det får vänta ännu. Faktum är att jag tror jag ger upp med att kämpa för att få vård. Trots att den är ordinerad av läkare så verkar varken utkomststöd eller nåt annat täcka den. Och Soite kan inte erbjuda den på något sätt. Jag väntar ännu på ett beslut från socialen, men faktum är att om det är nekande ger jag antagligen upp. I det här fallet verkar välfärdsstaten låta mig falla mellan springorna så jag inte får vård.

Men en annan sak jag höll på att ge upp med var mitt odlande. Som tur var ändrade jag mig idag!

Problemet har varit skator, och kanske trastar. Jag märkte ifjol att ett par små plantor i ett par av odlingslådorna hade blivit uppdragna och låg döda, oätna intill. Men i år verkar fåglarna plocka upp allt, också INNE I VÄXTHUSET. Okej, vintersådden av sallat och en av hinkarna med spenat har fått vara ifred. Och rödbetorna i landet. Men det jag dyrköpt försått i min utbrändhet så som krasse, luktärter med mera är upplockade och nersläppta. Jag höll verkligen på att ge upp.

Jag har inte råd att plasta in växthuset ytterligare, eller köpa nät, gummiormar, kassettband och grejer. Och orken? Jaa, alltså jag mår inte bra och läkandet går trögt. Så detta kändes som ett omöjligt krig. Jag kunde inte tänka mig att plantera ut alla dessa gurkor och tomater jag har inomhus och se dem förstörda över en natt.

Men idag tog jag tag i det i alla fall. Kanske ilskan över gårdagens nedslående byråkratisamtal om fysion gett mig lite fananamma på annat håll. Jag klippte sönder plastpåsar och ett gammalt plaststycke från ett miniväxthus. Jag klättrade och stansade. Det ser för jääävligt ut. Men jag tror att det ska räcka för att avskräcka skatorna.

Därtill började jag så smått plantera ut ett par gurksorter och ett par tomater. Nu håller vi tummarna!

Nu är tyvärr trädgårdsmyllan alldeles slut och jag har väl typ 20 sorter till att få ut. Men jag tror jag ska få åstadkommit lite byteshandel med en vän.

Ja, det är bara telefonbilder. Men det syns att jag börjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.