LCHF-våfflor utan fiberhusk

posted in: mat, recept

Jag hade inte tänkt blogga recept idag. Men då jag unnade mig våfflor, och lyckades göra perfekta LCHF-våfflor utan fiberhusk som håller ihop, är frasiga i kanten och smakar namnam – då måste jag ju dela receptet ändå.

Receptet är glutenfritt, men det innehåller mjölkprodukter och både mandel och kokos. Min mage har inte blivit vän med fiberhusk, men kokosmjöl funkar minst lika bra. Så länge det finns kokosmjöl och ägg i bakverken så behövs inget fiberhusk – om ni frågar mig.

LCHF-våfflor (ca 3st/1 person)

2 ägg
0,5 dl naturell yoghurt
0,5 dl grädde
ca 3 msk kokosmjöl
ca 1 dl mandelmjöl
ca 1 tsk bakpulver
lite vaniljpulver
en klick smält smör

Grädda och njut. Jag åt med vispad grädde, blåbär, och faktiskt lite sylt som jag skrapade ur bottnen på en burk. Söndagsnjutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.