Nej, jag får inte studera kreativt skrivande

Ja, alltså jag har nämnt den här problematiken på min Facebook-sida. Men jag tänkte klargöra hur det nu ser ut med de studier jag lite försiktigt hoppats på till hösten.

Jag sökte in till Luleå Tekniska Universitet då de har en kurs i Kreativt skrivande som går HELT på distans. Det skulle passa mig då jag inte har råd eller ork att resa runt för att studera, men jag vill ju fortfarande utöka mina kunskaper i skrivandet. Efter tre böcker kändes det liksom ändå relevant.

Och jag har ju en yrkesskoleexamen OCH en yrkesHÖGSKOLEEXAMEN. En fin Bachelor’s degree, som det heter på internationaliska. Men det räcker inte. Jag kommer alltså inte in på en högskola trots att jag redan har en högskoleexamen. Och detta för att jag inte har tillräcklig behörighet i ENGELSKA. Ja, kursen är på svenska.

Detta är något knasigt byråkratitrubbel som hänt då vi försöker vara så jävla globala tydligen. Ja, man kan studera utomlands, och på distans och allt är så jävla lättillgängligt och världen ligger för dina fötter och carpe diem och allt det där. Men enligt deras tabeller skulle min högskoleutbildning ha behövt vara 60 poäng på engelska för att möta deras engelska gymnasiekrav. Ja, jag har haft engelska på Novia. Men det räcker inte. Halva min studietid hade behövt vara på engelska språket.

För att jag ska klara av att studera kreativt skrivande på svenska.

Jo tack. Och jag som var så duktig då jag gick klart de utbildningar jag börjat, trots att jag båda gångerna varit utbränd och less på allt. Men jag tänkte att de kan leda mig vidare. Tydligen leder de mig inte vidare inom skrivandet ändå. Så jag får hitta andra vägar. I guess.

Synd att skrivandeutbildningarna i Finland blir för dyra för mig med allt flängande till södra Finland… Får se hur det blir. Jag ville i alla fall vifta med denna information – så vet ni att ni kan skippa att söka in till utbildningar som kräver såna dumheter ifall ni inte studerat på engelska.

PS. Ja, kanske man kunde komplettera med något högskoleprov på nåt sätt. Men jag får ingen information om detta (annat än att gå Komvux i Sverige), och jag har inte heller ork nu innan typ juni eller när kompletteringen måste vara inne att studera till ett engelskaprov. Det går emot min sjukledighet, och mina principer. Faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.