Censuren av våra kroppar

Jag har inte visat intima bilder på min kropp på länge. Det är för att jag inte klarat av att ta såna på en bra stund. Jag har inte varit bekväm i min kropp och jag har haft svårt att låta den visas. Inga kläder passar, så herremintid, inte kan jag ju visa den utan kläder.

Det betyder inte att jag inte stört mig på censuren som sker på internet. Det är bröstvårtor och det där vanliga… Men också andra bilder har anmälts och tagits ner. Trots att de bara visat vanliga kroppar. Med eller utan bröstvårtor. Samtidigt som man kan hitta otaliga porrbilder, som då man anmäler inte tas ner utan de går tydligen inte emot spelreglerna.

Nåväl. Jag drömde en så rolig dröm igårnatt. Jag hade lagt upp en leende bild på mig och kärleken och skrivit en liten text om PMDS, mens och menstrosor. Instagram gav mig en varning genast – jag borde nämligen ha censurerat våra leenden då ämnet var så triggering.

Hursomhelst har jag återgått till att måla lite kroppar. Kanske som en protest, eller bara en kärlek. Till kropparna.

Men jag har övat på att slarvmåla. Bara akvarell, som jag är urdålig på, och klumpiga former, utan finess. Det är för att ta bort prestationsångesten, och bara njuta av färgterapin.

Idag blev det till någon form av anti-censur-propaganda också 😀

Hoppas färgklicken gav er något denna första maj. Varken valborg eller första maj finns för mig i år. Bara som press och ångest på sociala medier, så jag försöker undvika. Jag mår inte bra. Men vi ber att det svänger. Snart, snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.