Goda nyheter (utställning) och dåliga nyheter (Fpa)

Jag undrar om universum lyckas behålla balansen eller om det snubblar omkring nu som ett fyllo i parken. Och kanske somnar sött som Klöver-katten medan jag river mitt hår i vånda.

Häromdagen kom beskedet som Fpa hotat med i några omgångar. De sänker mitt utkomststöd med 20% redan i april pga mina låga löneinkomster från företaget. Och de sänker sedan genast med 40% i maj om jag inte typ säger upp företaget och blir arbetssökande. Ansökningen för maj ska ju dessutom vara in i mitten av april, så jag har bara ett par veckor att lösa detta.

För er som inte kan utkomststödsmatematiken, tar man bort 40% är jag redan på minus med hyra och fasta utgifter utan att jag ätit en enda bit mat.

Och på ett par veckor blir inget löst inom byråkratin. Att få rett ut om jag kan få arbetslöshetsersättning trots företaget tar över en månad. Och jag undrar om jag faktiskt skulle klara att ta emot ett heltidsarbete. Så jag undersöker möjligheten att få en rehabiliteringsutvärdering via en läkare och Fpa. Hur länge det tar vet jag inte… Men jag undrar vad min psykiska och fysiska kapacitet är egentligen? Så som jag går i väggen om och om igen kan man ju undra. Och jag orkar faktiskt inte med något just nu…

De vill dessutom att jag flyttar innan 30.6 till en billigare bostad. Jag har inte hittat en billigare bostad. Och jag byter inte ett hus på landet mot en etta i stan för en sparad hundralapp som antagligen kostar mig mitt välmående. Nee huhhu.

MEN goda nyheter! Min utställning på After Eight hålls 8.4-3.5 och är full av fina djur och lite annat. Nu stressar jag med mina sista energireserver för att få klart allt. Det blir trots allt roligt att ha utställning igen och jag vill ha en del nya verk med, och låta djuren leva bland andra en stund. Förhoppningsvis tar ni er dit och förälskar er.

2 Responses

  1. real talk
    | Svara

    Lägg ner företaget och konsten ett år, sök ett skitigt jobb och jobba bara med det så du kommer på fötterna igen och får lite stabilitet. Det är ingen skam i det och du kommer må bättre av att ha en fast inkomst och få perspektiv. Tidningsutdelare/kebabrensare/torgförsäljare finns att söka på mol.fi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.