Centret för omprövning gav mig rättelse!

posted in: byråkrati

Centret för omprövning (som jag kallat besvärsnämnden) gav mig rättelse då det kommer till mina värmekostnader! Men inte utan att de bjöd på ett skratt (istället för gråt) igen!

Som jag skrev HÄR hade Fpa beslutat att inte längre räkna med mina värmekostnader, och jag hade enligt Centret för omprövning besvärat om detta FÖR TIDIGT. Nåväl, då jag fick det beslutet sökte jag ju genast rättelse igen – men eftersom det då gått så lång tid för dem att göra beslut så var jag nu FÖR SEN!

Nää-ä! säger jag bara. Men det var bara det ”äldsta” beslutet som nekades rättelse, jag hade ju också ansökt om rättelse för januari månads värmekostnader. Och jag var tydligen i lagom tid för att söka omprövning för en gångs skull – och jag fick rätt!

Och deras motivering? Ja, värmekostnader ska räknas under ”övriga grundutgifter”. Så de hör till sånt Fpa ska betala för (eller iaf räkna som utgifter, då jag också drar in egna inkomster).

Så nu har jag skickat in elräkningar som jag fått efter Fpas nekande beslut och hoppas jag får rättelse på dem alla. Det har varit dyra månader, och jag önskar innerligt att de nu ska ge mig lika rättigheter som alltid tidigare, och som andra i samma sits.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.