Solskensmat och amaryllis som blommar

Idag då jag vaknade kände jag solen värma bakom yllefilten jag har hängt framför fönstret. Jag hörde en fluga som vaknat. Jag drog bort filten och jag och Klöver sträckte ut oss på sängen och lapade sol. Man kunde nog tro det är vår nu. Men jag gissar kylan kommer ännu och filten får hängas upp igen. En stund av njutning får räcka länge än.

Jag har fortsatt med mitt intensiva målande. Det är söndagsjobb idag och jag önskar jag fick dubbelt betalt på söndagar som löntagare får. Men icke. Får vara glad om jag lyckas sälja något alls.

Mina amaryllisar blommar. De skulle vara rosa, enligt lappen de kom med. Men de är röda. Jag tänker att det inte gör något. De blev så mäktiga att den första som började blomma föll omkull, så jag snittade den största stängeln och satte i vas. Men ännu står två krukor med fler blommor i andra fönstret. De visar vägen mot vår.

Och jag försöker göra solskensmat. Glutenfritt och LCHF förstås. Jag är inte jättehård med sockret inne i maten, även om jag försöker äta så rent LCHF som möjligt. Men som ni ser på bilderna så har jag bananer med plättar, och persikor på pizza och i yoghurten. Ändå mår jag så mycket bättre då jag orkar göra ordentlig mat åt mig, och sånt som ser vackert ut dessutom. Det händer inte varje dag, speciellt inte då jag är ensam, men då det lyckas så är det underbart.

Gårdagens pizza, som också blev lunch idag, måste nog vara den godaste LCHF-pizza jag någonsin ätit. Jag freestylade bottnen (ägg, kokosmjöl, mandelmjöl, riven ost, bakpulver, salt, tror jag det var). Och på har jag vanlig ost och fetaost, paprika, persikor, oliver, skinka och medwurst, rödlök och rucola. Nam!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.