Teckna, måla, teckna, måla…

Jag undrar om min kreativa energi, eller snarare tålamodet, har med mitt sluta-röka-projekt att göra. Ifall det är så hoppas jag att det håller i sig, och att det inte bara är rastlöshet som sedan kommer sjunka undan.

Jag har tecknat som en galning senaste par dagarna. Tecknat! Jag tecknar typ aldrig. Jag tycker inte jag är bra på det och min högerhand lider. Men jag tittade på lite YouTube, än en gång, och blev inspirerad att öva i alla fall. Jag menar, jag är ingen tecknare nödvändigtvis, men att öva fingerfärdighet och teknik översätts också i måleri och i annat handarbete. Så all övning hjälper.

Jag har inte satsat på att teckna porträttlikt, det är jag fortfarande värdelös på. Men jag har ändå skissat löst från bilder, eller ur huvudet. Det är bara övning, behöver inte bli något konstverk.

Så diverse ansikten, och lite blommor har det blivit.

Imorse försökte jag mig till och med på att teckna en kyss. Innan frukost! Jag undrar nog om det är något fel på mig 😀

Jag hoppas jag för en gångs skull kommer att lyckas fylla en skissbok med saker som varit till nytta och som jag kommer att vara nöjd med överlag. Och jag hoppas jag fyller den snabbt, för det var någon billig skissbok jag plockat på mig nångång och den är värdelös! Tål varken tusch eller akvarellfärger, så jag är redan trött på den…

Inatt fick jag inte sömn och steg upp och målade lite på mina rävar. De fick en massa rosor och lite svampar att hålla dem sällskap! Så idag har jag fortsatt på att måla klart dem. Det stör mig att jag målar till en utställning och jag har fortfarande inte en teknik eller stil som är ”min”, som jag kan hålla mig till. Det gör mig besviken, för jag vill att en utställning ska vara enhetlig. Men tydligen är jag sådär jävla kaosartad, så folk får helt enkelt leva med att jag inte passar in i någon målarlåda. Ännu i alla fall.

Nu är det mindre pensel och en friare stil som gäller. Tydligen. Kan knappt vänta på att få börja måla nästa tavla, så jag får måla något med en lite annan teknik igen. Jag söker, fortfarande. Efter mig själv.

PS. Ni som undrar: ja, rävarna och kaninerna är till salu innan utställning så länge jag får låna dem då. 400€/st kostar de, och de mäter 50x100cm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.