Saker som passar ihop

Idag blir det mest en bildkavalkad. Jag har mensvärk och gallanfall och känner inte för att varken skriva eller rita eller måla (trots att jag kom igång helt galet bra igår med att öva på att teckna ansikten!). Men här är några bilder jag tagit av saker jag tycker om, som är samlade i klungor av sådant som passar ihop.

Sedan jag gjort mig av med en massa saker, och fortsätter göra det, så ser jag att saker jag har, och saker jag fyndar ska passa ihop. Bilda små enheter av grannlåt, eller funktion. Så, en bildkavalkad av lite sånt.

Näver är ju en stor, nygammal kärlek.

Både mässing och koppar får ta plats. Helst en enda plats, alltså, på tal om dessa klungor.

Nu behöver jag inte fler av dessa gamla burkar, som minner mig om min barndom.

Gamla träskrinet, som fyndades fyllt med gamla tändsticksplån, är nu syskrin. Bor tillsammans med trådar, band och sånt.

Jag samlar sakta, sakta gamla linnedukar. Men denna bomullsduk med det mest perfektgröna mönstret flyttade in tillsammans med korgar och grönväxter.

I köket fick blåhyllan äntligen sällskap av en gammal rostavla i blågrå ram, och förstås diverse blågrejs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.