Vinterverklighet

Jag är verkligen tacksam att grannen varit med traktorn och plogat det mesta av min gård. Men igår var jag ändå tvungen att mitt i snöyran skotta bort de meterhöga vallarna kring min bil. Och halvmetern snö på gången till bilen. Jag ville inte vänta tills snön slutat komma ner, och det gjorde jag väl rätt i, för den håller på ännu. Och jag tar hellre lite i gången.

Jag var också och kikade på växthuset. Förra vintern förlorade jag en glasruta, men nu är jag nog lite nervös över taket. Snön har inte glidit ner som jag helst skulle se att den gör, utan den samlas och mängden börjar bli rejäl. Vi håller tummarna att jag har något att odla i också i sommar.

Vinterverkligheten känns i alla fall skönare då det är ens lite varmare. Nu klarar jag av att sova i sovrummet bara jag eldar hela dagen, och det tycker min rygg om. Jag har cirka 16 grader i sovrummet efter en dag av eldning och det är lyx! Men jag hoppas värmen håller i sig – för det går åt nästan 200 euro i månaden i ved, och det är ju verkligen inget Fpa hjälper till med nuförtiden. Det är ungefär allt jag har att leva på, så jag skulle inte vilja att det behöver gå åt en kubik i veckan…

Nåväl. Vintern är vacker. Det kommer vi inte ifrån. Och jag har varit snart 2 dygn utan tobak. Heja mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.