Fpas mest skrattretande beslut

posted in: byråkrati

Eller, nej, det är besvärsnämnden egentligen som har gjort detta roliga beslut… Men för att gå tillbaka lite och förklara. Som jag skrev om HÄR så har Fpa beslutat att de inte längre tänker betala för mina värmekostnader i samband med utkomststödet. Enligt tabellerna har jag väl egentligen haft för höga boendekostnader sen jag flyttade hit för snart fem år sen, men nu mittiplötsligt betalar de inte längre.

Beslutet kom i slutet av november och skulle gälla från december. Och på deras hemsida står det klart och tydligt att man ska få tre till sex månader på sig att hitta förmånligare bostad. Någon sådan tidsfrist fanns inte med i beslutet.

Så jag besvärade mig genast till besvärsnämnden såklart! Jag visste ju att det tar säkert minst en månad innan ett beslut kommer, och januari och februari brukar ju som vi alla vet vara väldigt kalla och jag var orolig. Jag klarade december tack vare en okej lyft lön (typ det sista jag hade på firman) och goda människor omkring mig. Men jag ville få rättelse innan dessa dagar med -25 grader.

Nåväl, jag var snabbt ute med mitt besvär och i förra veckan kom beslutet! Eller snarare ett svar. De hade inte gjort något beslut eftersom jag hade besvärat mig FÖR TIDIGT!!!

What?!? Kanske ni undrar. Såsom jag. Nå, de räknade inte Fpas beslut som ett ”verkligt” beslut eftersom det inte hade hänt ännu att jag skickat in räkningar som de inte beakttat. Räkningar som jag enligt Fpa inte ens behöver skicka in längre eftersom de inte betalar för dem… Nå, ”som tur” har jag ju skickat in mina elräkningar ändå, så NU finns det nekande beslut att besvära sig om…

Men herregud alltså. Besvärsnämnden TROR alltså INTE på Fpas egna beslut, utan jag måste BEVISA att jag inte fått betalt för min värme… Huhhu.

Och sådär som plåster på såren, höhö, så har katten öppnat mellandörren inatt och släppt in all -25-gradig luft, pumpen har gått och kämpat och dragit en massa onödig el inatt, och jag fick komma ner till 14 grader. Jag hade velat svära åt Klöver att han minsann får betala räkningarna för jag har inte råd med dem… Men han hade också lyckats använda lådan, för första gången på över fem år tror jag. Så jag får väl fortsätta älska honom trots allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.