Mitt hem är minst 50kg lättare

Jag har tidigare skrivit om hur jag rensat och städat. Och det tar liksom inte slut. Idag fick jag in årets bokföring. Tappade en plomb ur en tand – igen! Bara någon vecka sedan jag sist fixade en trasig plomb. Hämtade hem en fin 50-tals byrå-nattduksbordsgrej till sovrummet (som jag kan visa en annan dag). Och svor för mig själv åt psykiatern som inte fått in mitt b-intyg så min psykoterapi blev inte beviljad av Fpa. Måste ringa och ropa åt dem (igen) imorgon, för nästa vecka fortsätter min terapi efter julpausen och den är välbehövlig. Och sen tänkte jag att jag skulle ta tag i mitt manus och åtminstone läsa igenom det.

Nu är klockan efter 21 och jag ska antagligen börja läsa nu. Jag kom liksom av mig. För jag fortsatte rensa och städa. Jag har funderat och kommit fram till att senaste månaderna, eller egentligen kanske halvåret, så har mitt hem blivit minst 50kg lättare, och åtminstone en kubik eller två av saker och kläder har flyttat härifrån. Donerats, sålts eller slängts. Och ännu hittar jag vrår att ta tag i.

Jag har gått igenom min bokhylla och mina cd-skivor flera gånger. Men idag hittade jag minst 10 böcker till, och antagligen lika många dvd-skivor och cd-skivor att donera. Jag rensade också, igen, bland mina muggar och glas. Jag gick igenom hela containern med plastlådor för mat och sånt. Ungefär 30 delar åker till Ekorosk. Sneda lock, delar utan matchande lock, spruckna lådor… Nu har jag kanske cirka 10 olika lådor kvar för bär och mat. Men jag vill ju undvika plast överlag, så dessa kommer väl bara leva med mig tills jag hittar och har råd med andra alternativ.

Men jag har blivit bättre på att sätta mat i glasburkar i kylskåpet, istället för plastlådor eller att bara ställa in kastrullerna. Och idag gick jag också igenom mina glasburkar och lock. Jag får föra närmare 100 lock till metallinsamlingen, och kanske 20 glasburkar. Jag lämnade med kanske 15 glasburkar som alltså har sina lock, och det måste väl räcka.

Jag lyckades också gå igenom ett par lådor och skålar med det där lilla skräpet ni vet. Knappar, hörlurar till nån telefon, hårband, små klistermärken, tom parfymflaska, en laserpenna, en gitarrstämmare… Jag lyckades få flyttat några vettiga saker till min ”officiella skräplåda” där jag faktiskt har användbara saker, en liten låda behöll jag med små minnessaker som ska åka in i mina officiella minneslådor, och resten fick jag slänga. Nu finns varken lådan eller skålen i mitt skåp, utan allt har hittat sina platser.

Ja, en till möbel flyttade in idag. Men närmare 200 individuella små saker flyttar ut imorgon. Jag känner mig lätt som en fjäder. Typ. Dessutom har jag börjat diska varje dag. Det är en stor sak för någon som varit så trött och deprimerad och rörig om jag.

Jag har lyssnat på olika videor där folk spelar The 30 Day Minimalism Game, och det är verkligen intressant vad folk har hemma hos sig, och har gett mig idéer om vrår som behöver ses över. Spelet tänker jag inte spela, men vet med mig att jag på några månader gjort det som folk försöker göra på en månad. Gott så.

Spelet går iaf i korthet ut på att man på första dagen i månaden rensar bort en sak. Andra dagen rensar man bort två saker. Och så vidare tills dag 30 då man rensar bort 30 saker. Det blir nästan 500 saker på en månad. En intressant utmaning! Men nu känner jag att det skulle stressa mig, jag har redan rensat bort så mycket. Ändå fortsätter jag låta mig inspireras.

Men nu! Läsa mitt manus, tror jag 😉


2 Responses

 1. déa
  | Svara

  wow, vad mysigt det ser ut hemma hos dig!

  • Soulmama
   | Svara

   Tack så mycket! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.