Ljuset återvänder och jag önskar er en god jul

Jag kommer kanske att dela lite julbilder ännu från mitt julbord imorgon. Men snart måste jag sluta frossa i julstämning och vackra glansbilder. Snart. Men framför mig har jag de två dagarna som jag sett så framemot. Då man bara får vara, äta gott, och mysa ordentligt.

Jag har verkligen försökt återfinna den barnsliga julkänslan i år, och även om vissa kvällar gått åt till att gråta och sörja, och även om orken tryter och jag inte fått riktigt allt gjort, så har jag lyckats ganska bra. Det doftar underbart i mitt hem. Jag får ge gåvor åt nära och kära. Ljusen får brinna i det ännu genomgripande mörkret. Jag har fått ta emot hjälp från olika håll, vilket betyder att också mitt julbord blir välfyllt.

Luftvärmepumpen har visserligen börjat strejka och veden är just slut. Men jag försöker att inte få panik utan förlitar mig på universums värme. Och människors godhet.

Jag firar som sagt inte en kristen högtid den här helgen. Jag kallar det jul, men det är väl mer ett firande för att ljuset återvänder – och för att jag tror vi behöver närhet, ljus och värme mitt i vintern. Det är en perfekt tid att fira högtid. Det är hög tid, att fira högtid.

Så jag önskar er en god jul ifall ni inte hör av mig innan dopparedagen. Ljus och kärlek, Soulmama.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.