Jularna med familjerna

De har börjat nu, jularna med familjerna. Och jularna utan mamma fortsätter, som sagt.

I lördags firade vi en tidig jul med min familj. Det var antagligen sista julen i hemgården, och det gör visserligen ont, men det var en fin kväll. Vi klädde julgran, åt jättegott (inklusive min så kallade Kiisk-cake som blev en hit), och bytte lite julklappar. Sen kunde man bara gäspa och njuta tillsammans innan det igen var dags att åka hem och elda.

På söndag ska jag göra en traditionell julmiddag för mig och Kärleken. Det är då traditionellt enligt familjetraditionerna jag har med mig i bagaget. Och på själva julafton är vi hos svärföräldrarna för att sedan åka hem och sitta vid min gran igen. Mammas och moffas gravar ska också besökas förstås. Det finns mycket att minnas, och fira.

Det är flera jular och det är okej. Allt är annorlunda nu och jag försöker verkligen göra det bästa av allt även om jag har otroligt svårt med förändring.

Med syster och Set dekorerade vi i alla fall apelsiner med nejlikor och nu är doften här hemma perfekt. Julgran, äpplen, apelsiner och så julkryddorna. Verkligen perfekt.

Ja, jag är galet förälskad i jultextiler, inklusive denna väska för 70 cent. Så nu har jag en jul-handväska. Lite udda kanske, men den gör mig glad.

Jag vill ännu tipsa om julmiddagen som ordnas hos Eva-Lott och Sture i Kronoby. 

Mammas minnesfond donerar lite pengar till detta, för det var en av mammas drömmar att kunna ordna julfest för ensamma människor. Jag är tacksam för att flera gör detta nu!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *