Utmattningsdepression och ett jultips!

Låt inte vackra bilder lura er. Jag är väldigt trött. Det känns faktiskt som om utmattningen tagit förarsätet igen, och jag måste helt enkelt sitta i baksätet och ta det lugnt så vi inte kör i diket. Inte störa chauffören, inte göra mig till. Så låt inte vackra bilder lura er. Jag vet inte när jag senast diskade. Jag orkar inte ta i dammsugaren, och jag gäspar okontrollerat hela dagarna.

 

Förra veckan, med födsel av diktsamlingen och sedan marknad, tog på krafterna. Och Fpas nedslående beslut. Och nu då ägglossningen satt igång min PMDS tvingas jag vara väldigt försiktig. Jag kan känna väggen med min nästipp. Så jag försöker ta det lugnt. Jag har ett måste denna vecka och det är att sköta katterna i Nedervetil. Inte heller det är väl ett måste, men att tvinga mig ut åtminstone en gång per dag är helt vettigt. Resten måste komma som det kommer.

 

Men sådant som hör till vila för mig är att mysa på hemma. Inte med städning. Men lite julpysslande, lite målande och lite om-organisering. Och rensning. På Instagram visade jag en liten bild av mitt badrum. Tänk att det tagit mig nästan fem år att göra min lilla toalett till ett faktiskt rum. Lite mysigt liksom. Men jag ignorerar trasiga toasitsen, kalkfläckarna och suckar åt att Klöver mellan varven lyckas skita framför wc-stolen istället för lådan eller att meddela mig att han måste ut. Hursomhelst, ommöblering och organisering är inte måsten, men det ger mig något att ta för händer. Jag har också valt ut en hel del saker som ska säljas eller ges bort. Sånt känns frigörande.

 

Men förutom en uppdatering om min trötthet och depression så ville jag ge ett litet jultips för de som bor eller rör sig i Jakobstad.

 

Jag minns med värme den gången jag hoppade in en vecka eller två som handledare på After Eights ungdomsverkstad, för många år sedan. Så varje år då de öppnar sin pop-up-butik GROW brukar jag försöka använda lite firmapengar för att understöda den fantastiska verksamheten. Och i år har de verkligen ett superbt utbud!

Jag köpte dessa pappersstjärnor (kostar bara två-tre euro styck) och jutesäckar där. Visst, vi har redan julstrumpor, men dessa verkade så roliga att fylla, och vad gör det om man har julklappar på tre ställen i huset.

 

 

De har också arbetat med keramik i år vilket jag är jätteavis på. Det är en dröm för mig att prova på keramik. Maybe one day. Jag hade tyvärr inte råd med deras otroligt fina krukor men dessa små julgransprydnader (eller allmänna prydnader, året om) fick följa med hem.

 

 

Även om min utmattning nu igen verkar var ett faktum så har jag ju inte gett upp. Jag vill göra 2019 till finaste året hittills. Också med min kreativitet och mitt företag. Och då ska det vara anteckningsböcker! Så denna lilla anteckningsbok, tillverkad av en makulerad barnbok fick också följa med till hemmakontoret.

 

 

Jag vill alltså tipsa om GROW för julinköp och julklappar. Men imorgon kommer jag eventuellt att dela med mig av mina förslag till konst-iga julklappar av mig. Jag har några små tavlor på gång som jag ska försöka sälja så förmånligt som möjligt så de kan hamna i någons julklappssäck. Jag har ju inte ekonomin i skick så mina egna julklappar är mest handgjorda och loppisfyndade. Och för all del – man behöver inte ge julklappar alls! Men jag älskar givandet, det är väl därför man kallar det ”givandets gåva”. För det är liksom en gåva åt mig, det att få ge. Så om någon vill ge min konst till en när och kär så blir jag förstås glad. Men mer om det imorgon – ifall jag orkar måla klart idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.